Actual

Vine frigul. 23 septembrie 2022, posibil, cea mai rece zi la nivel de țară. Cum va fi vremea azi și mâine?

Vine frigul. 23 septembrie 2022, posibil, cea mai rece zi la nivel de țară. Cum va fi vremea azi și mâine?
realitateadebucuresti.net

Pentru următoarele zile, meteorologii anunță temperaturi scăzute, ploi și vijelii, iar la munte episoade de lapoviță și chiar ninsoare.

Vreme mai rece decât normalul din această perioadă

Gabriela Băncilă, directorul de meteorologie operațională din cadrul ANM, a explicat, în cadrul unei intervenții la Realitatea PLUS, că „Vremea este mai rece decât normalul perioadei, în majoritatea regiunilor. Chiar dacă față de cele 3-6 grade din orele dimineților, cerul va fi aproape lipsit de nori, vom ajunge la temperaturi de 24-25 de grade, în cele mai calde dintre zile, și vor fi și regiuni din interiorul arcului carpatic în care temperaturile la amiază se vor opri la 12-14 grade”.

Potrivit specialistului în domeniu, se preconizează ca cea mai rece zi la nivel de țară să fie vineri, 23 septembrie 2022, iar în regiunile sudice temperaturile să nu treacă de 19-20 de grade.

Vremea în perioada 19-20 septembrie 2022, în țară și în București

De asemenea, potrivit Gabrielei Băncilă, în perioada 19-20 septembrie 2022 este posibil să se înregistreze cele mai reci zile pentru regiunile din interiorul arcului carpatic, Maramureș, Transilvania. Astfel, în aceste regiuni, la mijlocul zilei, maximele abia vor atinge 11-13 grade Celsius, citează realitatea.net

Totodată, pentru ziua de luni, 19 septembrie 2022, potrivit stirimeteo.com, în țară, vremea se va menține deosebit de rece în vestul, nordul și centrul țării, iar în celelalte zone valorile termice vor fi apropiate de mediile multianuale. Cerul va avea înnorări și temporar va ploua, pe arii extinse în regiunile intracarpatice și doar trecător și pe alocuri în rest. La altitudini în general de peste 1600 m, precipitaţii vor fi şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări la munte și pe arii restrânse în restul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra între 10 grade în Maramureș și 25 de grade în sudul Munteniei, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între 4 și 14 grade.

De asemenea, se vor mai resimți intensificări ale vântului și în zilele următoare, însă nu cu intensitatea, extinderea și durata de ieri, 18 septembrie 2022.

În București, vremea va fi în general frumoasă. Cerul va prezenta unele înnorări și posibil ploi slabe noaptea, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă a aerului va fi în jurul valorii de 23 de grade, iar cea mai mică va fi de 9-10 grade.