Info Actual

Info Actual > Diverse > Virusolog german: „Nu te infectezi cu coronavirus atunci când mergi la cumpărături”
Diverse

Virusolog german: „Nu te infectezi cu coronavirus atunci când mergi la cumpărături”

Virusolog german: „Ne infectezi cu coronavirus atunci când mergi la cumpărături”.

Hendrik Streeck este profesor de virusologie și directorul Insistutului de Virusologie și Cercetare HIV al Universității din Bonn. Acesta facut un studiu în localitatea Heinsberg, epicentrul epidemiei de COVID-19 din Germania. Orașul are, la un sfert de million de locuitori, 1.400 de cazuri confirmate și 46 de morți din cauza coronavirusului.

Virusologul susține că e o probabilitate foarte redusă de a te infecta atunci când ești în public. Conform studiului efectuat, coronavirusul nu rezistă decât extrem de puțin pe suprafețe.

Virusolog german: „Coronavirusul se usucă rapid”

„Am luat mostre de pe clanţe, telefoane şi toalete şi nu am reuşit să cultivăm virusul în laborator, pe baza acestor probe”, a declarat virusologul pentru RTL Today.

Hendrik Streeck susține că sunt şanse extrem de mici ca cineva să se infecteze cu coronavirus atunci când merge la cumpărături, la coafor sau la restaurante. Acesta contrazice una din teoriile pe care oamenii le-au tot auzit în ultima perioadă şi anume că acest virus ar rezista pe suprafeţe.

Expertul german a explicat şi cum poate lua COVID-19:

„E nevoie ca o persoană infectată să tuşeaşcă pe mână, să atingă imediat o clanţă. Și tot imediat o a doua persoană să atingă acea clanţă şi apoi faţa”, susţine el.

Şi un alt virusolog german, Christian Drosten, a venit cu precizări similare. A spus într-un interviu despre coronavirus că acesta se usucă rapid şi singurul mod prin care poate fi contactat e să se inhaleze pur şi simplu secreţii care conţin COVID-19.