International

Vladimir Putin a dat startul unei noi campanii de recrutare! Rușii vor să înroleze în armata lor supraviețuitorii din Mariupol

Mariupol, sursa foto HotNews
sursa foto HotNews

Mariupol, orașul portuar important din sudul Ucrainei a devenit bine cunoscut în întreaga lume ca locul unde au avut loc morțile și pagubele provocate de invazia pe scară largă a Rusiei în Ucraina la sfârșitul lunii februarie. Acum, Moscova se grăbește să dea o imagine pozitivă distrugerilor pe care le-a creat. Unul dintre cele mai îngrozitoare evenimente care au avut loc în timpul implicării Rusiei în conflictul din Ucraina a fost asediul orașului port strategic Mariupol, urmat de devastarea și înfrângerea finală a acestuia.

Acum, Moscova face un efort concertat pentru a reconstrui orașul pe care l-a distrus și, în acest proces, încearcă să ascundă orice dovadă a crimelor de război care ar fi putut fi comise. Într-un ritm de cel puțin o clădire bombardată pe zi, muncitorii ruși dărâmă structurile bombardate din oraș, luând cadavrele împreună cu epavele pe măsură ce avansează.

Ucrainenii pot fi forțați să lupte pentru ruși

Convoaiele militare rusești se deplasează pe bulevardele vaste din ceea ce devine rapid un oraș de garnizoană. Trupele rusești, constructorii, administratorii și personalul medical înlocuiesc, de asemenea, miile de ucraineni care fie au pierit, fie au fugit din zonă.

Cu toate acestea, obiectivele Armatei Roșii nu constau doar în reconstrucția orașului. Vadmi Boichenko, care tocmai a fost ales primar al orașului Mariupol, a postat zilele trecute, pe pagina contului de socializare al Consiliului municipal din Mariupol, informații despre cea mai recentă campanie de recrutare rusă.

„Comisiile de recrutare au început să lucreze în Mariupol. Ocupanții caută deja cetățeni care nu-și îndeplinesc „obligațiile militare”. Inamicul plănuiește să conscrie oameni până în august. Rusia continuă să ucidă ucraineni civili folosind noi metode. Dar noi credem în forțele armate ucrainene și așteptăm eliberarea orașului nostru”, a declarat Vadmi Boichenko, primarul din Mariupol”, se menționează în textul publicat de către Consiliul orașului Mariupol pe Telegram.

În plus, autoritățile au împărtășit o fotografie a unei „însărcinări false pentru un examen medical de la biroul de înrolare militară” care a fost livrată unuia dintre cetățenii din Mariupol.

S-ar părea că persoanele care lucrează în „sectorul public” au fost primele care au fost investigate. Boichenko a făcut observația că locuitorii de sex masculin din Mariupol, ocupat temporar, ar putea fi forțați să lupte pentru agresorii ruși care au fost responsabili de distrugerea orașului lor.

Un nou oraș este construit pe ruinele Mariupolului

Bulevardul, care a purtat cândva numele de Bulevardul Păcii și care traversează Mariupol, este cunoscut acum sub numele de Bulevardul Lenin. Acesta este doar unul dintre numeroasele nume de străzi ucrainene din oraș care au fost schimbate înapoi la denumirile lor sovietice.  Chiar și uriașul panou care anunță numele orașului la intrare a fost vopsit în culorile steagului rusesc – roșu, alb și albastru – iar numele a fost scris în limba rusă.

Potrivit Pravda, moneda ucraineană este în curs de eliminare, cele câteva instituții deschise predau un program de studii în limba rusă, rețelele de telefonie și televiziune sunt rusești, Mariupol se află acum în fusul orar al Moscovei, iar armata rusă ocupă orașul.

Potrivit constatărilor Associated Press, pe locul vechiului Mariupol se construiește un nou oraș rusesc, folosind componente de la cel puțin o întreprindere europeană.

Dar viața în Mariupol ocupat evidențiază, de asemenea, un lucru pe care cetățenii săi îl știu deja prea bine: indiferent de ceea ce fac rușii, ei construiesc pe un oraș al morții.