Diverse

Vladimir Putin, trădat de fiul purtătorului de cuvânt al Kremlinului

Vladimir Putin, trădat de fiul purtătorului de cuvânt al Kremlinului
Sursă foto: rador

După ce Vladimir Putin a anunțat mobilizare parțială, rușii au intrat în stare de șoc. Prima persoană care i-a ținut piept a fost chiar Nikolai, fiul purtătorului de cuvânt al Kremlinului, Dimitri Peskov.

În direct, la un canal de televiziune rusesc, băiatul omului considerat mâna dreaptă a lui Vladimir Putin, în vârstă de 32 de ani, a declarat fără să-i pese de nimic că, deși se încadrează în limita de vârstă, nu se va înrola pentru a lupta în războiul dintre Rusia și Ucraina. Acesta fusese sunat de un prezentator tv care s-a dat drept reprezentant al comisariatului, pentru a-i aduce la cunoștință că va trebui să se prezinte la sediu.

„Voi rezolva această problemă la alt nivel”

„La 10 eu nu voi veni nicăieri. Trebuie să înțelegeți, când conștientizați că eu sunt „domnul Peskov”. Mai pe scurt, voi rezolva această problemă la alt nivel. (…) Trebuie să înțeleg ce se întâmplă și ce drepturi am”, a spus acesta.

Înalții demnitari ruși și-au scos copiii în afara granițelor

Încă de la începutul războiului lui Vladimir Putin, presa din opoziție a scris de nenumărate ori că demnitarii și-au trimis copiii în afara țării. Acum, prezentatorii unui program de opoziție fac tot ce pot să vorbească cu copiii oficialilor de la Moscova, pentru a demonstra lumii întregi că aceștia au un regim special.

Cei care vor ajunge în linia întâi sunt doar rușii care nu au nici o legătură cu puterea. Potrivit ministrului rus al Apărării, Serghei Șoigu, în urma anunțului lui Vladimir Putin aproximativ 300.000 de rezerviști vor fi chemați la luptă.

Putin amenință cu armele nucleare

Putin nu s-a mulțumi doar să le schimbe brusc viața rușilor, ci a afirmat și că cei care încearcă șantajeze Rusia cu armele nucleare vor avea de suferit. „Înalți oficiali din state membre NATO spun că există posibilitatea, permisibilitatea, de a folosi arme nucleare împotriva Rusiei. Le reamintesc celor care permit astfel de declarații că și țara noastră are arme de distrugere în masă, unele chiar mai moderne decât cele ale NATO.

Și dacă există o amenințare asupra integrității teritoriale a țării noastre și pentru protejarea cetățenilor noștri, vom folosi toate mijloacele pe care le avem la dispoziție. Și nu e o cacealma. Rușii pot fi siguri că integritatea teritorială, libertatea și independența noastră vor fi sigure. Subliniez, prin toate mijloacele pe care le avem la dispoziție!”, a spus Vladimir Putin.