Info Actual > Economic > Vor fi făcute modificări în Codul fiscal? Florin Cîțu a făcut anunțul
Economic

Vor fi făcute modificări în Codul fiscal? Florin Cîțu a făcut anunțul

Vor fi făcute modificări în Codul fiscal? Florin Cîțu a făcut anunțul

Marți, 4 mai, premierul României, Florin Cîțu, a anunțat că în acest an nu vor exista modificări ale Codului Fiscal. Acesta a mai asigurat românii că Guvernul nu va creşte taxele.

Premierul României, Florin Cîțu a mărturisit că este al doilea an când nu au loc schimbpri în Codul Fiscal.

„Suntem în al doilea an în care nu s-a întâmplat nimic cu Codul fiscal şi va rămâne aşa. Eu am promis că nu vom modifica Codul fiscal, nu vom creşte taxe şi nu vom introduce taxe noi. Aşa va rămâne şi anul acesta”, a anunţat, marţi, premierul Florin Cîţu.

Premierul, despre posibila creștere a salariului minim pe economie

Florin Cîțu a mai precizat că va fi purtată o discuție despre posibila creştere a salariului minim pe economie, cu cei care plătesc acest salariu, dar și cu cei care îl primesc.

„În ceea ce priveşte salariul minim, aici trebuie să avem discuţia atât cu cei care plătesc salariul minim – cu antreprenorii, patronatele, dar şi cu sindicatele. Vom vedea care este poziţia.

În aceea ce este evoluţia din ultimii ani, România a avut o dinamică mare a creşterii salariului minim în ultimii ani. Această decizie va fi luată după o discuţie tripartită. Nu o putem lua după ceea ce spune o persoană sau altă”, a explicat Florin Cîţu.

Raluca Turcan, ministrul Muncii, a mărturisit că în ceea ce privește salarizarea, România a făcut progrese, mai ales după ce a aderat la UE. Cu toate acestea țara noastră se confruntă cu sărăcia, salariile fiind destul de mici în comparație cu alte state din uniune, potrivit România TV.