Lifestyle

Vrei să eviți îmbulzeala și prețurile mari de pe litoral de 1 Mai? Iată de ce ar trebui să consideri vacanța în Cluj

Vrei să eviți îmbulzeala și prețurile mari de pe litoral de 1 Mai? Iată de ce ar trebui să consideri vacanța în Cluj

Abia s-au încheiat zilele libere ale vacanței de Paște, dar pasionații de călătorii deja își pregătesc planurile pentru sărbătoarea de 1 Mai. Veltravel.ro a inclus Clujul pe lista destinațiilor recomandate pentru această perioadă.

Blogul de călătorii Veltravel propune idei de destinații neconvenționale pentru vacanța de 1 Mai. Deși pentru mulți români 1 Mai este asociat cu Vama Veche sau cu plaja, pentru alții poate fi o oportunitate de a explora locuri noi. Deși vacanța de Paște a dus la un vid în trafic în oraș, aceasta a adus mulți turiști, iar mulți români au ales să petreacă o mini-vacanță în orașul de pe Someș.

În ultimii ani, preferințele pentru vacanțe și excursii s-au diversificat, astfel încât nu doar litoralul a devenit o opțiune populară pentru petrecerea zilei de 1 Mai, ci și muntele sau chiar zonele urbane. În plus față de stațiunile tradiționale, este posibil să organizezi un city-break și în România. Acesta poate fi o idee minunată pentru petrecerea zilei de 1 Mai, mai ales dacă îți dorești să descoperi străduțele pitorești ale unor orașe precum Cluj-Napoca.

Agroturismul, din ce în ce mai popular

Veltravel nu include doar municipiul Cluj-Napoca pe lista destinațiilor, ci și județul Cluj, care merită să fie luat în considerare pentru o vacanță de 1 Mai. În ultimii ani, turismul rural sau agroturismul, care implică cazarea în case vechi renovate, a devenit una dintre cele mai unice experiențe și se potrivește foarte bine pentru o vacanță de 1 Mai. Blogul de călătorii menționează și orașul Turda, din județul Cluj, ca o alternativă excelentă, mai ales că aici poți să te relaxezi la faimoasa Salină Turda.

Ruinele construcțiilor romane din Piața Unirii făceau parte din piața centrală a orașului roman Napoca, care datează din secolele II-III d.Hr. În timp, pe această zonă s-au suprapus construcții medievale, moderne și contemporane. Pentru a proteja vestigiile arheologice, situl a fost acoperit cu o placă de sticlă pe o suprafață de 82 de metri pătrați și a devenit un punct de informare și vizitare, beneficiază de un sistem de iluminat ambiental, informează Ziua de Cluj.

Vacanța de 1 mai a devenit mai scumpă

Pentru a merge la mare de 1 Mai, românii trebuie să își reevalueze cu atenție bugetele. Prețurile sunt mai ridicate decât oricând, chiar și mai mari decât cele din Grecia sau Bulgaria, destinații preferate de români în defavoarea turismului autohton. În perioada 29 aprilie – 2 mai 2023, cazările în Vama Veche pentru două persoane încep de la 1.000 de lei, însă acestea sunt oferite de pensiuni sau case de vacanță și nu de hoteluri.

Pentru perioada 29 aprilie – 2 mai 2023, prețurile cazărilor în Vama Veche pornesc de la 1.000 de lei pentru două persoane, dar doar la pensiuni sau case de vacanță, deoarece cel mai ieftin hotel costă peste 2.000 de lei. În Mamaia, cazările încep de la 600-800 de lei pentru doi adulți, dar pentru hoteluri centrale cu mai multe facilități, prețurile pot depăși 3.000 de lei. În Costinești, cazările pornesc de la 700 de lei în vile sau pensiuni, iar la hoteluri de 2 stele prețurile ajung la peste 1.100 de lei. Prețurile sunt mai mari decât cele din Grecia sau Bulgaria, unde mulți români aleg să meargă în loc să aleagă turismul autohton, potrivit Gândul.