Lifestyle

O familie de clujeni a fost uimită de prețurile din Dubai. Cât a costat un sejur de 9 nopți

O familie de clujeni a fost uimită de prețurile din Dubai. Cât a costat un sejur de 9 nopți
Credit imagine: evz.ro

O româncă din Cluj a publicat pe Facebook un mic jurnal de vacanță, care detaliază sejurul ei și al familiei ei în Dubai. Femeia, soțul ei și cei doi copii ai lor au petrecut 9 nopți, deci zece zile, în cel mai bogat și populat oraș al Emiratelor Arabe Unite. Dubaiul este un simbol al luxului.

Imaginea pe care o avem de obicei despre oamenii care vizitează metropola arabă este aceea a unor persoane sus-puse, care își pot permite orice. Și totuși, familia care și-a publicat experiența pe Facebook pare să fie din clasa mijlocie și cu multă experiență în a se distra cât mai mult cu un buget rezonabil.

Cum a decurs vacanța din Dubai

Românca a spus că vacanța în care a mers alături de familie nu a fost extrem de costisitoare, oricât de surprinzător ar părea atunci când ne gândim la orașul care găzduiește Burj Al-Arab. Ea a sfătuit toți oamenii interesați de vacanțe exotice să se documenteze dinainte și să aibă grijă să nu dea averi pe cazare sau pe suveniruri care nu au nicio utilitate.

„Noi nu suntem cu vacanțele scumpe. Citesc mult înainte, caut variante și încerc să nu arunc banii pe nimicuri. Mai bine stau mai multe zile la destinație, decât să iau un hotel scump, de exemplu. Așa ne-am propus să facem și acum”, a declarat ea, în postarea publicată pe Facebook și preluată de Cancan.

Cheltuielile totale

Românca nu s-a dezmințit nici de această dată. A preferat să aleagă un hotel de 3 stele, cu un preț mediu. Totuși, unitatea de cazare era bine cotată pe site-urile de rezervări. A avut de asemenea grijă să aleagă un loc aproape de metrou, pentru a avea mai multă mobilitate.

„Cazarea pentru primele 9 nopți o avem la un hotel de 3 stele cu nota 8,5 pe booking, situat lângă stația de metrou Jaddaf. Parcarea e inclusă, piscina de pe acoperiș e faină, sala de sport la fel. Iar mic dejun nu am luat, ca să nu stăm cu ochii pe ceas și să avem măcar pentru începuturile de zi senzația că suntem liberi de program. Deși planurile sunt oarecum făcute, pe liste de pe care voi tăia una câte una atracțiile pe care vom reuși să le vedem și cu copiii. A, să revin la cazare – prețul cu toate taxele incluse a fost de vreo 150 de lei/noapte pentru o cameră family. Facem scurt niște cumpărături de la marketul de lângă hotel (sucuri, dulciuri, ceaiuri, lapte de cămilă și alte chestii de care la noi nu găsim), lăsăm și aici vreo 200 de dirhami și gata, asta a fost prima zi de Dubai în familie”, a spus românca. Pe baza unor calcule simple, prețul total al sejurului a fost de 1.350. Mult mai puțin decât dau mulți români pentru câteva zile în Cluj atunci când Untold sau Electric Castle sunt în toi.