Lifestyle

Vremea rea nu ne lasă în pace! Când scăpăm de ploi

Vremea în România și în Europa
sursa foto twitter

Aproape toată țara este sub cod galben de furtuni și vijelii. Meteorologii au anunțat, în exclusivitate pentru Antena 3 CNN, unde lovesc vijeliile în ora următoare.

„Astăzi va fi o vreme în general instabilă. La ora 12:00 a intrat în vigoare un cod galben de instabilitatea atmosferică accentuată în Oltenia, Muntenia, Dobrogea, Banat, Transilvania, sudul Crișanei și în zona de munte. Aici așteptăm frecvente descărcări electrice, averse torențiale, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și grindină. Cantitățile de apă care se vor înregistra în intervale de scurte de timp, prin acumulare, vor fi de 20-25 l/mp și izolat peste 30-40 l/mp.Nu este exclus ca astfel de fenomene să se semnalizeze și în restul țării, însă izolat. Cel puțin până la sfârșitul acestei săptămâni așteptăm perioade cu instabilitate pe parcursul după-amiezelor, atât mâine cât și poimâine, poate chiar și la începutul săptămânii următoare”, a explicat meteorologul de serviciu, Marina Antonescu, la Antena 3 CNN.

Avertizări de cod galben

Administrația Națională de Meteorologie a emis o nouă avertizare cod galben de ploi torențiale, grindină și vijelii pentru 31 de județe. Alerta de vreme severă este valabilă de astăzi, de la ora 12.00, până la noapte, și vizează zone din Oltenia, Muntenia, Dobrogea, Banat, Transilvania, sudul Crișanei. Vremea va fi instabilă și în Capitală.

Meteorologii au emis, vineri, o avertizare cod galben de instabilitate atmosferică accentuată în mai multe regiuni ale ţării, valabilă în intervalul 26 mai, ora 12.00 – 26 mai, ora 23.00. În acest interval, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și grindină în Oltenia, Muntenia, Dobrogea, Banat, Transilvania, sudul Crișanei, precum și la munte.

Vremea va fi instabilă, cu averse și vânt, vineri, în București, potrivit prognozei speciale pentru Capitală emise de Administrația Națională de Meteorologie. Astfel, până vineri la ora 23.00, vor fi perioade cu înnorări accentuate, averse torențiale, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, cu viteze la rafală de 50-60 km/h.