Diverse

Vulpea plimbăreață din Buzău, capturată când s-a dus la școală

Vulpea plimbăreață din Buzău, capturată când s-a dus la școală

Mistreți, vaci maidaneze, urși, sunt animăluțe care au fost văzute pe străzile orașelor din România. A venit și rândul ei, al vulpii, să se plimbe nestingherită prin Buzău, până la un moment dat. Povestea frumoasei, dar viclenei viețuitoare, în cele ce urmează.

A venit și rândul ei: Vulpea văzută pe mai multe străzi din Buzău. S-a plimbat linișitită prin oraș până când…

”Cumătra” vulpe a fost văzută timp de o săptămână bântuind străzile buzoiene. Dar, după o săptâmână activă, vulpea se pare că a obosit și astfel a fost prinsă vineri, în curtea Colegiului Naţional Pedagogic „Spiru Haret” din Buzău, potrivit News.ro.

Curtea școlii unde a fost găsită vulpea. Foto: pedagogicbuzau

Vulpea a mai fost văzută şi pe alte străzi din oraş, dar joi a fost fotografiată chiar pe Bulevardul Nicolae Bălcescu din Buzău, principala arteră de promenadă, de către un şofer care a surprins-o pe incredibila felină, chiar în timp ce traversa strada.

Confirmarea a venit de la purtătorul de cuvânt al IJJ Buzău, Georgiana Naziru, vineri, în jurul orei 12.00. Ea a povestit că jandarmii au fost sesizaţi că în curtea unui liceu din municipiul Buzău se afla o vulpe. La locul indicat s-au deplasat imediat o echipă de jandarmi, o echipă de la ecarisaj şi o ambulanţă SMURD. În cele din urmă, animalul a fost prins şi preluat de personalul de la ecarisaj.

Oamenii locului povestesc că ca micul animal a ieşit din parcul Crâng, situat chiar în capătul bulevardului Nicolae Bălcescu, motivul fiind desigur, căutarea hranei.

O poveste cu vulpi, dar în alt oraș

Amintim că în urmă cu doi ani, două vulpi au fost imortalizate în Arad, chiar lângă ștrand. O vulpe a fost surprinsă pe bulevardul Decebal. Acestea s-au întâlnit, la un moment dat, astfel încât au plecat, ulterior, la plimbare, împreună, adăpostindu-se, în cele din urmă, o bucată de timp, la ștrandul Neptun. După întâlnirea cu fotograful, ele au traversat pasarela și și-au continuat drumul spre oraș. Imaginile și materialul pe larg click aici.

Foto: pixabay