Diverse

YouTube blochează posibilitatea de a viziona videoclipuri 4K. Vei avea nevoie de abonament Premium pentru asta

YouTube blochează posibilitatea de a viziona videoclipuri 4K. Vei avea nevoie de abonament Premium pentru asta

YouTube efectuează un test care plasează videoclipurile sale 4K în spatele unui abonament YouTube Premium. În ultimele săptămâni, unii utilizatori au raportat că au văzut că redarea videoclipurilor la rezoluție 2160p a fost restricționată cu un text care o etichetează ca fiind o funcție premium. De atunci, YouTube a confirmat prin Twitter că cei care au văzut noile restricții au făcut parte dintr-un experiment pentru a înțelege mai bine preferințele de funcții ale spectatorilor Premium și non-Premium.

YouTube blochează posibilitatea de a viziona videoclipuri 4K. Vei avea nevoie de abonament Premium pentru asta

Nu este clar dacă YouTube va restricționa de fapt toți utilizatorii non-Premium la calitatea video 1440p, iar compania îi îndrumă pe utilizatori să lase feedback cu privire la aceste restricții pentru ca subvenția Google să „aducă îmbunătățiri”. Google nu a oferit mai multe clarificări atunci când a fost contactat de The Verge pentru comentarii.

Un abonament YouTube Premium vă va costa 26 de lei pe lună în România (11,99 dolari pe lună în SUA), iar prețurile variază în alte regiuni.

Serviciul oferă acces la YouTube Music Premium, precum și la descărcări în aplicație, redare în fundal și, cel mai important: vizionare fără reclame.

YouTube este cunoscut pentru publicitatea destul de agresivă, 9to5Google raportând că, în cadrul unui test anterior, compania a plasat până la zece reclame care nu pot fi ignorate pe un singur videoclip.

S-a estimat că YouTube avea în jur de 2,24 miliarde de utilizatori globali în 2021, dintre care doar aproximativ 50 de milioane erau abonați Premium. Aceasta reprezintă o mulțime de venituri potențiale de upsell pentru Google, după ce a suferit o scădere recentă a profiturilor.

În condițiile în care televizoarele cu rezoluție 4K au devenit ceva obișnuit, limitarea la videoclipuri cu reclame și rezoluție 1080p ar putea fi ceea ce îi va obliga, cu părere de rău, pe unii utilizatori YouTube să treacă la Premium, dacă Google va duce la bun sfârșit această schimbare, informează media americană.