Lifestyle

Zilele însorite se întorc! Temperaturile ajung la 16 grade Celsius

Vremea in Romania, sursa foto a1.ro
sursa foto: arhiva companiei

Temperaturile revin la nivelurile obișnuite pentru această perioadă în cea mai mare parte a regiunilor, cu accent pe zona estică a țării. Intervalul termic estimat va fi cuprins între 9 și 16 grade Celsius pentru temperaturile maxime.

În celelalte regiuni, se așteaptă variabilitate în ceea ce privește cerul. Vântul va sufla slab până la moderat, cu ușoare rafale în zonele montane. Temperaturile minime vor oscila între -2 și 3 grade Celsius, fiind posibilă formarea brumei în unele locuri. Spre finalul zilei, este posibil să se formeze ceață.

În București, cerul va fi temporar înorat, iar vântul va sufla cu intensitate slabă până la moderată. Temperatura minimă va fi între 0 și 2 grade Celsius, cu posibilitatea de a scădea în unele zone ale orașului, apropiindu-se de -2 grade Celsius. Probabilitatea de ceață și brumă crește pe parcursul zilei.

În estul țării, temperaturile vor urca, revenind la normale pentru această perioadă, cu cer parțial înorat și ploi ușoare în unele zone. Vântul va fi slab până la moderat. Maximele termice vor fi între 9 și 16 grade Celsius. Minimele vor oscila între -4 și 6 grade Celsius, cu posibile zone de ceață dimineața și seara.

În capitală, temperaturile se vor menține apropiate de medii, cu o maximă în jur de 11…12 grade Celsius și o minimă între 0…3 grade Celsius. Cerul va fi schimbător, iar vântul va sufla slab până la moderat. Noaptea, condițiile vor fi favorabile pentru formarea brumei, potrivit RTV.