Lifestyle

1 an și 10 luni de închisoare. Atât a primit bărbatul care a aruncat cu o soluţie chimică în ochii unui poliţist şi unui jandarm

1 an și 10 luni de închisoare. Atât a primit bărbatul care a aruncat cu o soluţie chimică în ochii unui poliţist şi unui jandarm
evz.ro

În luna februarie 2022, un bărbat a fost arestat preventiv pentru ultraj, după ce a aruncat cu o soluţie chimică spre un poliţist şi un jandarm, provocându-le arsuri oftalmologice. Ulterior, acesta a fost condamnat de Judecătoria Brăila la un an şi 10 luni închisoare.

Precizări din sentința dată de Judecătoria Brăila

În soluţia dată de Judecătoria Brăila se precizează următoarele: „Condamnă pe inculpatul O. D. la o pedeapsă de 1 (un) an şi 6 (şase) luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj (faptă din data de 29.01.2022, persoană vătămată O. G. V.). Condamnă pe inculpatul O. D. la o pedeapsă de 1 (un) an închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj (faptă din data de 29.01.2022, persoană vătămată C. M.). Contopeşte pedepsele stabilite, aplică pedeapsa cea mai grea de 1 (un) an şi 6 (şase) luni închisoare la care se adaugă sporul obligatoriu de 4 (patru) luni închisoare, urmând ca inculpatul O. D. să fie condamnat la o pedeapsă rezultantă de 1 (un) an şi 10 (zece) luni închisoare, ce se va executa în regim de detenţie. Menţine măsura arestului preventiv faţă de inculpatul O. D. Deduce din durata pedepsei stabilite prin prezenta hotărâre, perioada în care inculpatul a fost reţinut şi arestat preventiv de la data de 09.02.2022 la zi. Constată că persoanele vătămate nu s-au constituit părţi civile în cauză. Obligă inculpatul la plata sumei de 900 lei cu titlul de cheltuieli judiciare către stat. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare”, citează stiripesurse.ro.

Sentinţa Judecătoriei Brăila nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel.

Descrierea, pe scurt, a cazului

În  luna februarie 2022, un bărbat a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ultraj, după ce a aruncat cu o soluţie chimică spre un poliţist şi un jandarm, provocându-le arsuri oftalmologice, se arăta într-un comunicat de presă remis la acea dată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila.

Concret, în respectivul comunicat scrie: „În fapt, s-a reţinut că la data de 29.01.2022, în jurul orei 20,30, ca urmare a unei intervenţii a organelor de ordine publică inculpatul a aruncat cu o soluţie chimică în zona în care se afla persoana vătămată agent de poliţie în cadrul Poliţiei Municipiului Brăila şi persoana vătămată jandarm din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Brăila, aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu, fiindu-le provocate suferinţe fizice ca urmare a unor arsuri oftalmice”.

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila au solicitat, în data de 10.02.2022, Judecătoriei Brăila luarea măsurii arestării preventive faţă de un bărbat pentru ultraj.

Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Brăila a admis solicitarea Parchetului a fost admisă astfel că începând cu data de 10.02.2022 a dispus arestarea preventivă a acestuia pentru o perioadă de 30 de zile.