International Lifestyle

Tragedie. Trei polițiști și câinele lor, uciși de bărbatul pe care vroiau să îl aresteze. Pentru ce era ucigașul acuzat

Tragedie. Trei polițiști și câinele lor, uciși de bărbatul pe care vroiau să îl aresteze. Pentru ce era ucigașul acuzat
Foto: Facebook Poliția Kentucky

Tragedie peste tragedie. Unii oameni par că și-au ieșit de-a dreptul din minți și nu mai știu ce fac. Polițiștii sunt cei care ne apără pe noi, oamenii simplii, de agresiuni. Este trist când chiar cei chemați să ne apere devin victime sigure ale unui agresor turbat, cum este și cazul relatat astăzi.

Tragedie. Trei polițiști și câinele lor, uciși de bărbatul pe care vroiau să îl aresteze. Pentru ce era ucigașul acuzat

Trei ofițeri de poliție au fost împușcați mortal, în statul american Kentucky, în timp ce încercau să ducă la îndeplinire un mandat de arestare pentru un bărbat acuzat de violență domestică.

Când au ajuns la casa de pe Main Street, cu puțin timp înainte de ora locală 19:00, ofițerii au fost întâmpinați cu rafale de gloanțe. Împușcăturile au continuat timp de aproape trei ore înainte ca suspectul Lance Storz să fie luat în custodie, după ce s-a predat în urma unor negocieri la care au participat și membri ai familiei acestuia.

După un val de împușcături, poliția a reușit, totuși, în cele din urmă, să îl aresteze pe suspectul în vârstă de 49 de ani.

Fotografie după arestare, de la închisoarea din Pike County, Kentucky. În imagine, ucigașul Lance Storz/npr.org/AP

Șeriful comitatului Floyd, John Hunt, citat de BBC, a declarat că ofițerii s-au confruntat cu „iadul pur„, joi, 30 iunie 2022, atunci când au ajuns la locuința bărbatului.

Bărbatul care i-a întâmpinat agresiv pe oamenii legii americani a fost găsit vinovat de uciderea ofițerilor de poliție, cinci capete de acuzare de tentativă de ucidere a altor ofițeri de poliție, un cap de acuzare de tentativă de omor și un cap de acuzare de atac de gradul întâi asupra unui animal de serviciu.

Ofițerii care au murit în împușcăturile de joi seara au fost nominalizați ca fiind căpitanul Ralph Frasure, adjunctul William Petry și conducătorul echipei de câini, Jacob Chaffins. K9 Drago, unul dintre câinii pe care Chaffins îi manevra în acțiunea dată, a murit și el. K-9 Drago era un câine de detectare a drogurilor din rasa Ciobănesc german, un veteran de șase ani în cadrul FCSO.

Ancheta preliminară a stabilit că trei ofițeri de poliție și un K-9 au fost declarați decedați după ce au suferit răni în urma împușcăturilor implicate de ofițeri de joi seara, au scris oamenii legii americani, pe pagina lor de Facebook.

Alți patru ofițeri de poliție au fost răniți; doi dintre ei rămân în spital în stare stabilă, iar un ofițer a fost tratat și externat. În plus, un civil a fost rănit în timpul incidentului și primește îngrijiri medicale la un spital.

Căpitanul Frasure lucra de 39 de ani în cadrul Departamentului de Poliție din Prestonsburg, Kentucky. Departamentul a declarat că a servit „cu onoare și glorie până în ultima secundă„.

Aceasta este o dimineață grea pentru statul nostru„, a declarat imediat după tragedie, guvernatorul statului Kentucky, Andy Beshear, într-o postare pe social media.

Comitatul Floyd și bravii noștri, primii respondenți, au suferit o pierdere tragică noaptea trecută„, a mai spus oficialul american.

S-a deschis o anchetă pe cazul dat. Polițiștii din cadrul Poliției de Stat din Kentucky continuă să documenteze acest eveniment nefericit. ”Pentru a proteja integritatea unei anchete în curs de desfășurare, procedura standard de operare a KSP este de a nu face publice detalii specifice până când martorii vitali nu au fost intervievați și până când nu au fost adunate fapte pertinente. Termenele de finalizare a investigațiilor variază în funcție de complexitatea cazului”, au menționat polițiștii, pe social media.

Poliția americană este îndoliată acum, mărturie fiind și logo-ul lor învăluit în negru, pe pagina lor de socializare. Ancheta privind incidentul rămâne în curs de desfășurare.