Actual

13.6 milioane de euro a încasat RA-APPS pentru un teren în cartierul Primăverii. Firma care a plătit prețul record

primaverii

Regia Autonomă Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS) a reușit să vândă cea mai scumpă proprietate din ultimii ani. Terenul de 4.106 mp este situat în Bulevardul Mircea Eliade, peste drum de clădirea Eliade Tower, iar prețul pentru un mp a fost de 3.300 euro, fără TVA. Pe terenul respectiv, situat pe malul Lacului Floreasca, se vor ridica niște clădiri ce vor avea o valoare remarcabilă.

13.6 milioane de euro a încasat RA-APPS pentru un teren în cartierul Primăverii. Firma care a plătit prețul record

RA-APPS a pornit licitația în decembrie pentru teren de la 7.30 milioane de euro fără TVA, și s-a terminat cu suma de 13.6 milioane de euro, rezultând un preț de 3.300 de euro pentru un mp, fără TVA. Terenul are deschidere la bulevardul Mircea Eliade, iar în spate se află hotelul Diesel. O lungă perioadă, din 1990, aici a funcționat un club al revoluționarilor – Clubul „Televiziunea 22”. Istoria terenului este complicată. Peste drum de acest teren se află clădirea Eliade Tower și proiectul One Floreasca City, dezvoltat de One United Properties.

Potrivit informațiilor economica.net, cumpărătorul acestui teren ar fi firma Comat Auto. Compania este deținută de Auto Cobălcescu în proporție de 62,19%, Ioana Stănculescu deține 34,62% și soțul acesteia, Eugen Stănculescu, deține 3,19%. Cei doi soți sunt fondatorii dealerului de automobile Auto Cobălcescu.

Proprietarii companiei Auto Cobălcescu mai pregătesc un proiect rezidențial cu 1.500 de apartamente în Ghencea

Investitorii au planificat un ansamblu rezidențial cu peste 1.500 de locuințe, dar analizează și opțiunea unui parc de retail. Proprietarul comerciantului de mașini Auto Cobălcescu deține pe Bulevardul Ghencea o suprafață de 13,8 hectare de teren în apropierea stadionului Steaua. Presa a scris că terenul ar fi fost cumpărat în 2007 de la Institutul Pasteur, al cărui director, doctorul Sorin Paul Stănescu, a fost trimis, ulterior, în judecată de DNA.

De asemenea, Ioana Stănculescu mai deține un teren de 3.000 de mp peste drum de magazinul Supeco, pe strada Postăvarul din Sectorul 3, unde Primăria a aprobat un Plan Urbanistic de Detaliu (PUD) pentru construcția unui mic centru comercial cu demisol, potrivit profit.ro.

În 2016, Auto Cobălcescu, unul dintre cei mai mari dealeri Dacia, Renault, Nissan de pe piaţa locală, a investit două milioane de euro în integrarea unui showroom şi service BMW în cadrul centrului dealerului de pe Splaiul Unirii.