Actual

146 de ani de PNL! Florin Cîțu: Pentru România urmează o etapă importantă

146 de ani de PNL! Florin Cîțu: Pentru România urmează o etapă importantă

Astăzi, 24 mai 2021, Partidul Național Liberal marchează 146 de ani de existență. Cu ocazia aniversării premierul României, Florin Cîțu, a transmis un mesaj.

Pentru România urmează o etapă importantă

„La mulți ani, România liberală!Partidul Național Liberal aniversează astăzi 146 de ani de la înființare. Aproape un veac și jumătate în care PNL a promovat singura soluție pentru bunăstarea tuturor cetățenilor: liberalismul. Când am decis să intru în politică, am știut că singura variantă este să fiu liberal. DOAR liberalismul salvează România, iar românii trebuie să știe că guvernul de dreapta este singura soluție!

În 2019, PNL a scăpat țara de PSD și și-a asumat guvernarea într-o perioadă foarte dificilă. Acum, guvernul pe care îl conduc își asumă cele mai curajoase reforme liberale. Pentru România urmează o etapă importantă, de creștere economică. Nu există altă soluție, doar liberalismul. La mulți ani, PNL!”, a scris Florin Cîțu pe Facebook.

146 de ani de PNL. Mesajul Ralucăi Turcan

„La mulți ani, PNL ! Partidul care a trecut cu bine România prin cea mai gravă criză de sănătate și economică din ultimul secol. Spun a trecut cu bine pentru că asta arată al doilea trimestru consecutiv de creștere economică, cea mai concretă dovadă că deciziile au fost corecte.A aminti de rolul major pe care PNL l-a avut în construcția României moderne, începând cu Războiul de Independență, crearea României Mari și adoptarea Constituției de la 1923 este nu doar un recurs de mândrie la tradiție politică, ci este un demers necesar care să ne amintească mai clar responsabilitatea uriașă pe care o avem ca oameni politici din PNL. PNL are, în acest moment, misiunea grea să acopere cu decizii bune și fapte golul major de încredere pe care clasa politică l-a creat și adâncit în ani de zile în care a amânat reforma statului de care România are nevoie. O populație în îmbătrânire rapidă, unul dintre cele mai mari declinuri demografica din UE are nevoie de un sistem de pensii solid, pentru că, în acest an, populația de 65 ani și peste a depășit cu 600.000 populația 0-14 ani. Avem cel mai rapid ritm de recuperare a diferenței de venit față de media UE din regiune, dar încă există disparități regionale pronunțate și inegalități în creștere. Și peste toate, un stat care, deși a făcut progrese ca organizare și mentalitate, este încă birocratic și anchilozat, cu un pas în urma felului în care societatea românească a evoluat accelerat.

PNL va găsi din nou capacitatea să dea încredere că poate moderniza statul

Asta este acum România pe care PNL trebuie să o ajute din nou, să se transforme într-o țară modernă, europeană, din secolul 21, pe măsura așteptării uriașe a românilor. Să sperăm că PNL va găsi din nou, așa cum a dovedit, tăria să facă sacrificii și capacitatea să dea încredere că poate moderniza statul. Că poate face o nouă lege a salarizării în sistemul public care să corecteze haosul și nedreptățile; că poate face o reformă a sistemului de pensii care să ofere echitate și să susțină sistemul pe termen lung; că poate digitaliza administrația, că poate atrage și folosi miliardele de euro, bani europeni pentru dezvoltarea României.Românii sunt sătui de promisiuni și există o așteptare uriașă a societății pentru ca administrația centrală și locală și clasa politică să livreze schimbările necesare. Între competiția cu forțele politice apărute din explozia nemulțumirii generației tinere față de vechea clasă politică și presiunea partidelor populiste, extremiste, PNL trebuie să țină un drum drept în față, într-un echilibru de multe ori greu de găsit, între generații diferite cu așteptări diferite. De aceea, poate, mai mult decât niciodată, este nevoie de consolidarea doctrinei liberale ca partid creștin, conservator, european.La 146 de ani de istorie politică liberală, nu se poate spune decât la mulți ani, PNL!”, potrivit DC News.