Actual Diverse

1500 de pești exotici au murit în urma exploziei celui mai mare acvariu cilindric din lume.350 persoane au fost evacuate din zonă

1500 de pești exotici au murit în urma exploziei celui mai mare acvariu cilindric din lume.350 persoane au fost evacuate din zonă
reuters.com

În dimineața zilei de vineri, 16 decembrie2022, cel mai mare acvariu cilindric din lume, aflat într-un hotel din Berlin, a explodat, vărsând 1 milion de litri (264.172 de galoane) de apă și resturi pe un drum important din cartierul aglomerat Mitte.

Acvariul găzduia 1.500 de pești exotici. Iar, ca urmare a exploziei, două persoane au fost rănite. Autoritățile au fost nevoite să închidă strada pe care se află hotelul.

În jur de 100 de echipe de intervenție au sosit la fața locului

La fața locului (un complex de agrement care găzduiește un hotel Radisson, un muzeu, magazine și restaurante, precum și cel mai mare acvariu cilindric de sine stătător din lume, la 14 metri (46 ft) înălțime) au sosit  aproximativ 100 de echipe de intervenție,  au anunțat serviciile de urgență.

Incidentul a fost anunțat și pe Twitter, unde poliția din Berlin a declara următoarele: „Pe lângă pagubele maritime incredibile… două persoane au fost rănite de așchii de sticlă”.

Acvariul avea 14 metri înălțime

Potrivit informațiilor publicate pe site-ul complexului DomAquaree, care găzduiește un hotel de lux, un muzeu, magazine și restaurante, era cel mai mare acvariu cilindric din lume, având o înălțime de 14 metri.

Din cauza volumului mare de apă care a ieșit din clădire, serviciile de urgență au închis stradă principală de lângă complex. Atât drumul, cât și trotuarele din fața complexului sunt pline de moloz.

Un număr de aproximativ 350 de persoane care au stat la hotelul din complex au fost rugate să părăsească clădirea, a declarat purtătorul de cuvânt al pompierilor.

Parterul clădirii, greu de accesat

Conform celor declarate de un purtător de cuvânt al pompierilor din Berlin, personalul de intervenție nu a putut accesa parterul clădirii din cauza resturilor, iar la fața locului au fost trimiși câini de căutare și salvare.

De asemenea, mai multe autobuze au fost trimise la complex pentru a oferi adăpost temporar oaspeților hotelului.

Până la acest moment nu se cunoaște cauza exploziei acvariului. De altfel, nu s-au făcut precizări referitoare la soarta peștilor care se aflau în acvariu în momentul exploziei, scrie reuters.com.