Actual International

Breaking: 19 copii și 2 profesori, uciși în atacul armat din școala primară din Texas. Criminalul i-a împușcat cu sânge rece

19 copii și 2 profesori, uciși în atacul armat din școala primară din Texas. Criminalul i-a împușcat cu sânge rece
Twitter

Bilanțul împușcăturilor de marți de la o școală primară din Texas a crescut la 19 elevi și doi profesori – toți uciși de un tânăr în vârstă de 18 ani, înarmat cu un pistol.

Ramos Salvador

19 copii și 2 profesori uciși în atacul armat din școala primară din Texas. Criminalul i-a împușcat cu sânge rece

Atacatorul a fost împușcat mortal de un agent al Poliției de Frontieră, care a intrat în școală cu o echipă de sprijin tactic și l-a ucis în timp ce acesta era în plin schimb de focuri cu polițiștii texani.

Criminalul Salvador Ramos purta vestă antiglonț și era înarmat cu un pistol. Surse declară presei de peste Ocean că e posibil ca bestia de doar 18 ani să fi avut asupra sa și o pușcă. Înainte de a comite înfiorătoarele crime, Ramos și-a împușcat și bunica, a declarat guvernatorul Greg Abbott. Femeia a supraviețuit, însă e în stare critică.

Atacatorul s-a născut în Dakota de Nord, dar locuia în Uvalde și fusese elev la liceul Uvalde, a mai declarat guvernatorul Abbott. „Unul dintre prietenii săi de la liceu a spus că era tachinat din cauza hainelor sale și a situației financiare a familiei sale. El a lucrat la fast-foodul Wendy’s, unde personalul își amintea de el ca fiind un adolescent liniștit”, titrează presa americană. Până la acest moment nu se cunoaște motivul pentru care a recurs la acest gest, de ce a ucis cu sânge rece copii cu vârste cuprinse între 6 și 11 ani.

Își afișa armele pe Instagram

Savador Ramos ridica multe semnale de alertă prin comportamentul său. Anchetatorii au descoperit după masacru că acesta posta pe Instagram poze cu puștile lui. Tânărul deținea una devărat arsenal, Texas fiind unul dintre cele mai puțin restrictive state în ceea ce privește deținerea armelor.

Mai mult, Ramos a etichetat o fată pe care nu o cunoștea la fotografiile cu armele sale și, atunci când aceasta l-a confruntat în privat în legătură cu gestul bizar, el i-a spus că vrea să-i mărturisească „un secret”.

Fata, care nu-l cunoștea pe atacator, l-a ignorat. Câteva ore mai târziu, criminalul s-a dezlănțuit. „Să fii fericită că te-am ales pe tine”, i-a scris Ramos tinerei.

Atacul este al 14 de acest gen de anul acesta

În SUA au avut loc 14 atacuri armate de la începutul anului, ultimul având loc în urmă cu mai puțin de două săptămâni.

Cel puțin 10 oameni au fost împușcați mortal într-un supermarket din orașul Buffalo, aflat în statul New York. Atacatorul a intrat în magazin și a început să tragă la întâmplare. Întregul incident a fost transmis live pe internet chiar de către autorul atacului, tot un tânăr în vârstă de 18 ani. Crima acestuia a fost motivată prin rasism, criminalul invocând faptul că oamenii de culoare au pus stăpânire pe lume.