International

Un nou incident în Tiraspol, după ce a fost atacat sediul Comisariatului Militar. Se încearcă destabilizarea zonei

Transnistria

Sediul Comisariatului militar din Tiraspol a fost ținta unui atac necunoscut, după ce două cocktailuri Molotov au fost aruncate spre clădire. Din fericire nu au fost victime sau pagube materiale, însă acest incident atrage atenția asupra încercărilor de a destabiliza regiunea, având în vedere și evenimentele din luna anterioară.

Un nou incident în Tiraspol, după ce a fost atacat sediul Comisariatului Militar. Se încearcă destabilizarea zonei

Cele două cocktailuri Molotov nu au reușit să producă pagube însemnate, angajații Comisariatului Militar reușind să stingă cu rapiditatea flăcările, potrivit informațiilor Unimedia.info. Potrivit informaţiilor, în jurul orei 04:15, o maşină a oprit la depozitul de petrol al unei întreprinderi, din care a ieşit un necunoscut, a aruncat obiectul şi a dispărut.

Peste circa 30 minute, două cocktail-uri Molotov au fost aruncate în clădirea Comisariatului Militar Republican. În acest moment are loc o examinare a resturilor amestecului incendiar.

Dutorităţile neconstituţionale din regiunea transnistreană au instituit alertă de pericol terorist, după ce în Transnistria au avut loc mai multe explozii asupra infrastructurii „de stat” a regiunii.

Mai multe explozii au fost raportate în luna aprilie în regiunea transnistreană

Regiunea Transnistriei s-a separat de Chișinău după căderea Uniunii Sovietice, are propria monedă și propriile instituții, iar teritoriul are o populație de aproximativ jumătate de milion de persoane. Zona este dependentă de Rusia care are desfășurate trupe militare pe teritoriul regiunii separatiste pro-rusă.

În seara zilei 25 aprilie, la sediul aşa-zisului Minister de Securitate (MGB) de la Tiraspol s-au produs mai multe explozii. O explozie s-a produs şi asupra unei unităţi militare din satul Parcani. Pe 26 aprilie curent, s-au produs noi explozii în oraşul Grigoriopol din regiunea transnistreană. Două antene de telecomunicaţii au fost afectate.

Maia Sandu a spus că anumite forţe „pro-război” din Transnistria sunt interesate în destabilizarea situaţiei.  Maia Sandu a confirmat că s-au produs explozii şi pe Aerodromul din Tiraspol, precizând că nu sunt cunoscute sursele exploziei.

Ministerul Apărării al Ucrainei susţine că explozia în sediul Serviciului de Securitate de la Tiraspol, aşa-zisul MGB este „o acţiune provocatoare organizată de serviciile speciale ruseşti”.

 

Experţi de la Chişinău consideră că incidentele din regiunea transnistreană sunt acţiuni subversive ale Federaţiei Ruse, de natură să creeze pretexte pentru o eventuală invazie în Republica Moldova