Info Actual

Info Actual > Politică > 6 luni de închisoare! Franţa vrea să impună măsuri severe de izolare
Politică

6 luni de închisoare! Franţa vrea să impună măsuri severe de izolare

6 luni de închisoare! Franţa vrea să impună măsuri severe de izolare. Franţa pregăteşte o întărire severă a măsurilor de izolare, care ar putea fi declanşată de mâine, cu peste 6000 de pacienţi internaţi, dintre care mai mult de 1500 în stare gravă. Spitalele franceze încep să dea semne de sufocare.

Cea mai gravă situaţie este în Alsacia, de unde avionul militar – spital a mai transportat un lot de pacienţi în stare gravă la Bordeaux. Spitalul militar de campanie, cu o capacitate de 30 de paturi de reanimare, aflat în curs de instalare la Mulhouse, va deveni operaţional la începutul săptămânii viitoare.

Din Corsica, o navă militară portelicopter, cu dotări medicale, transferă bolnavi la spitalele de pe continent. Medicii şi asistentele de la celelalte specialităţi medicale sunt alocați treptat luptei cu epidemia. În unele spitale, întreg personalul medical nu se ocupă decât cu pacienţii cu coronavirus. Au fost mobilizaţi medicii pensionari şi studenţii la medicină.

Guvernul aşteaptă de la Consiliul ştiinţific evaluarea privind prelungirea stării de izolare a populaţiei. Mâine este aşteptat acest anunţ, precum şi noi măsuri de limitare drastică a părăsirii domiciliului cu înăsprirea sancţiunilor ce ar putea ajunge la 6 luni de închisoare pentru recidivişti.

Deja mai multe oraşe şi comune aplică la nivel local izolarea totală a populaţiei. “Suntem într-un război care va dura “, continuă să repete preşedintele Emmanuel Mcron, într-un interviu publicat astăzi în săptămânalul “Journal de Dimanche”