Diverse

Ca să scape de închisoare, un bărbat s-a urcat pe cel mai înalt stâlp din Piatra Neamț, refuzând să coboare mai multe ore

Ca să scape de închisoare, un bărbat s-a urcat pe cel mai înalt stâlp din Piatra Neamț, refuzând să coboare mai multe ore

Ziua de vineri a fost o zi fierbinte pentru Moldova românească. Dimineață, aproape că a luat foc Spitalul de copii din Iași, iar la amiază un nene s-a urcat pe un stâlp înalt, în Piatra Neamț, și nu mai vroia să coboare de acolo cu nici un chip. Zeci de pompieri, polițiști, oameni cu mic și mare, s-au adunat în zona cu pricina și au stat cu gura căscată, timp de mai multe ore. În tot acest timp, oamenii legii s-au rugat de omul cu pricina să coboare de acolo dar el nu și nu.

Ca să scape de închisoare, un bărbat s-a urcat pe cel mai înalt stâlp din Piatra Neamț, refuzând să coboare mai multe ore

Vineri la amiază, IGU Neamț a fost anunțat că un bărbat în vârstă de 41 de ani din Piatra Neamț s-au urcat pe un stâlp și a stat acolo, confortabil așezat, o vreme. Stâlpul, care a devenit ”casa” omului, o bucată de timp, este situat în incinta Stadionului ”Cehlăul”, reprezentând nocturna stadionului, ne-au spus nemțeni de-ai ”casei”.

La fața locului s-au deplasat echipaje de poliție și un negociator. IGP și Pompierii au reacționat imediat pentru salvarea bărbatului.

Din primele cercetări a reieșit faptul că bărbatul la 03 iunie a primit de la instanța de judecată decizia de a-i fi schimbat arestul la domiciliu, cu arestul preventiv pentru o perioadă de 30 de zile, a spus Ramona Ciuf, subinspector IPJ Neamț.

De frică să nu fie dus la închisoare, bărbatul s-a urcat pe cel mai înalt stâlp găsit în Piatra Neamț, poate, poate nu l-o lua nimeni de acolo cu cătușele pe mâini.

Surse din interiorul anchetei ne-au precizat că bărbatul este cercetat penal sub aspectul comiterii infracținilor de distrugere, complicitate la furt și amenințare.

Pompierii cu autospeciale au mers la fața locului pentru a salva omul, pentru că așa le-au spus cei care au sunat la 112, că nenea respectiv are nevoie de ajutor. Cei prezenți la fața locului erau speriați, crezând că respectivul om aflat la înălțime are de gând să se arunce de acolo.

Oamenii legii au înțeles că nu este ”curată” povestea, așa că au trimis, pe lângă pompieri și un negociator, după cum ni s-a spus. Și ore întregi, atât pompierii, cât și negociatorul, au dus o muncă grea de lămurire ca omul să meargă de bunăvoie și nesilit de nimeni, la închisoare.

Foto: csm ceahlaul  (deschidere)/ infoactual (foto de la fata locului)