Actual Social

Prima scrisoare deschisă a lui Piedone din închisoare. Pentru soție, copii, familie? Nici gând, ea este adresată consilierilor

Prima scrisoare deschisă a lui Piedone din închisoare. Pentru soție, copii, familie? Nici gând, ea este adresată consilierilor
Foto: Facebook/ pagina personală Piedone

Ați văzut filmul ”Tânăr și neliniștit”? Nu știu de ce dar Piedone, din spatele gratiilor, ne duce cu gândul chiar la protagonistul principal din acest film. Așa se arată a fi și Piedone, tot ”tânăr și neliniștit”. Și cum stă el pe acolo, îi mai vine din când în când câte un gând de a scrie. Și nu orice, ci doar ce are pe suflet. Așa se face că s-a descărcat prin scris de tot oful său, poate, poate, o auzi cineva.

Prima scrisoare deschisă a lui Piedone din închisoare. Pentru soție, copii, familie? Nici gând, ea este adresată consilierilor

Fostul primar al Primăriei Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, aflat încarcerat în Penitenciarul Rahova după condamnarea primită în Dosarul Colectiv, le transmite o scrisoare deschisă foarte dură consilierilor locali de la PNL și PSD cu bătaie spre ”Bau-baul care s-a crezut ani întregi vătaf între sclavi”. Le transmite acestora că este foarte supărat pentru refuzul de a fi votată în Consiliul Local hotărârea privind Programul de reabilitare a 101 blocuri din Sectorul 5.

Iată, în cele ce urmează cândva fragmente din scrisoarea edilului sectorului vizat, așa cum a scris el, cu propriile lui cuvinte și simțiri.

Pentru cetățenii Sectorului 5, cu dragoste și respect, semnează Cristian Popescu Piedone. ”Păsările cerului îmi șoptesc la fereastră că este bucurie și joc în Consiliul Local… Că Bau-baul care s-a crezut ani întregi vătaf între sclavi a poruncit și a izbit și-a suduit la… stânga și la dreapta. Și-a zis că… oamenii care l-au votat pe Piedone nu merită nici confort în case, nici o viață altfel și nici normalitate la șosea. Domnule Bau-bau… mi-e așa o greață de tine, împărate fără chipiu, încât îmi vine să urlu și să strig la pereții ăștia în care m-ai vrut vârât!!!  Nu-ți e, mă, RUȘINE să pui consilierii PSD și PNL ( votați de oameni, mă) să refuze anveloparea celor 101 de blocuri prinse în programul de reabilitare termică?? Nu ai niciun dram de respect pentru cetățeanul care îți plătește salariul baban, loază! Niciun dram de respect pentru omul simplu, mă, care ți-a crezut balivernele și te-a votat, mă! Nu ai visuri, mă! Nu ai perspective, mă! Nu ai suflet, empatie, inimă, mă! Ești fad, inodor, insipid, mă! Plănuiți să puneți iar ghearele murdare pe banii oamenilor? Vreți să vă umpleți iar pușculițele de la buget? Visați combinații? Bă’ bau-bau mincinos: Cetățenii au aflat, mă, ce înseamnă funcția de primar! Nu mă laud, mă! Dar am muncit cu sufletul și cu inima 24 de ore din 24, să arăt că se poate face orice ai spus TU că… nu se poate! … Știu bine ce vă spun! Țineți cu oamenii! Respectați-vă! Să nu vrei blocuri reabilitate în Sectorul 5?…”.

Mesajul este mult mai lung și poate fi citit chiar pe pagina de socializare a lui Piedone. Interesant aici este și faptul că în finalul textului, Piedone scrie și adresa unde îi pot fi trimise scrisori, la penitenciar adică.

Așa că vă aștept, cu drag, scrisorile pe adresa: Destinatar: Popescu Cristian Victor Piedone, Penitenciarul Rahova, Șoseaua Alexandriei nr. 154, Sectorul 5, București, cod Postal 51527”, menționează la finalul scrisorii celebrul Piedone. Se vede că dorește un dialog cu oamenii, pentru a rămâne, în continuare, conectat și aproape de ei.

Cu durere în suflet și dragoste față de comunitatea Sectorului 5, Piedone NEVINOVAT”, semnează chiar Piedone, pe pagina sa de Facebook.