Diverse

A făcut mai repede miliardul decât Michael Jordan. Cine este și cum a reușit

A făcut mai repede miliardul decât Michael Jordan. Cine este și cum a reușit

Forbes scrie despre LeBron James că este primul sportiv în activitate din NBA, care a ajuns la o avere de peste un miliard de dolari.

A făcut mai repede miliardul decât Michael Jordan. Cine este și cum a reușit

Contul lui LeBron James a crescut vizibil după încasările de anul trecut în valoare de 121 de milioane de dolari, ajungând astfel la un total de peste 1 miliard de dolari (930 de milioane de euro), potrivit revistei americane Forbes.

Superstarul echipei Los Angeles Lakers a devenit și  primul jucător care, în timpul activității sportive, a făcut miliardul.

Despre el se spune că se descurcă mult mai bine decât Michael Jordan. Ziarele au scris că lui Jordan i-au trebuit 11 ani pentru a atinge miliardul, în timp ce lui LeBron James i-a trebuit mult mai puțin timp. Și încă o deosebire a celor doi miliardari este că primul se retrasese din activitate când a devenit miliardar, în timp ce al doilea a reușit aceasta în paralel cu munca de pe teren.

În timpul petrecut la Cleveland, Miami şi Los Angeles, LeBron James a câştigat aproape 400 de milioane de dolari. Peste 500 de milioane de dolari din veniturile jucătorului lui Lakers provin din lichidităţi şi investiţii. Acestea s-au dovedit a fi profitabile, într-un timp relativ scurt. Intuiție, sfătuitori buni, important este că a reușit să facă miliardul.

Clasamentul celor mai bine plătiţi sportivi între mai 2021 şi mai 2022, stabilit de Forbes, face ca James să ocupe locul al doilea, după veniturile totale, cu 121,2 milioane de dolari, după fotbalistul argentinian Lionel Messi, starul lui PSG (130 milioane de dolari).

În 19 ani de carieră, LeBron James a câştigat peste 385 de milioane de dolari doar din salarii, în timp ce s-a aflat sub contract cu echipele Cleveland Cavaliers, Miami Heat şi Los Angeles Lakers.

Alte proiecte care i-au adus venituri substanțiale sunt în producţiile de la Hollywood, James fiind coproprietar al Fenway Sports Group, care deţine clubul de fotbal FC Liverpool şi echipa de baseball Boston Red Sox. El a ajuns recent și la un acord pentru a cumpăra echipa de hochei pe gheaţă Pittsburgh Penguins, care joacă în NHL.

Foto: EPA-EFE