Lifestyle

A fost inaugurat ATM-ul care distribuie monede de aur. A devenit funcțional acum câteva zile

A fost inaugurat ATM-ul care distribuie monede de aur. A devenit funcțional acum câteva zile

Indienii cu dare de mână au primit cea mai bună veste. Potrivit Reuters, în oraşul Hyderabad din India a fost inaugurat primul ATM care distribuie monede de aur. Potrivit specialiștilor, India este a doua țară din lume consumatoare de aur, acest metal fiind considerat o investiţie sigură şi preferată.

Distribuie monede din aur între 0,5 și 100 de grame

Ineditul „ATM-ul cu aur” este creația companiei GoldSikka şi distribuie monede din aur cu o greutate cuprinsă între 0,5 şi 100 de grame. Cea din urmă are o valoare de aproximativ 7.000 de dolari, de aceea clienții ATM-ului sun extrem de atenți și ascund pin-ul față de ceilalți care stau la coadă.

„În loc să meargă la expoziţii de bijuterii, clienţii pot veni direct aici şi pot obţine monedele de aici”, a precizat vicepreşedintele GoldSikka, Pratap.

În cât timp se pot scoate monedele

ATM-ul cu aur a devenit funcțional sâmbătă și poate stoca până la cinci kilograme de aur. „Întreaga tranzacţie durează mai puţin de un minut. Pentru cei care doresc să facă o investiţie, cred că aceasta este cea mai bună metodă de a cumpăra aur”, a spus un client.

Femeile din India au mai mult aur decât 13% din  toate rezervele de aur din lume

Potrivit informațiilor oferite de World Gold Council și compania de cercetare Macquarie, femeile indiene au în jur de 25.000 de tone de aur. Ceea ce reprezintă aproape 13% din toate rezervele de aur din lume. Întrucât în India e greu de găsit un loc de muncă, femeile folosesc de multe ori aurul primit în timpul căsătoriei dacă sunt părăsite sau în cazul decesului partenerului de viață.

Nu doar femeile primesc însă bijuterii de aur la nunți, ci și copiii, cu diferite ocazii. “India nu produce nici măcar o uncie de aur. Plătim cu rupii (n.red. moneda nationala), dar guvernul plătește cu dolari importurile de aur”, a declarat la un moment da ministrul Palaniappan Chidambaram.