Actual

A fost respins a patra oară. Bucureștenii în pericol de blocaj

Primăria București, Sediu

A fost respins a patra oară. Consiliul General al Municipiului București a respins și astăzi, pentru a patra oară consecutiv, propunerea Primăriei Capitalei de a-i da omului de afaceri Costică Constanda o bucată de circa 15.000 de metri pătrați din cartierul francez pentru a scăpa de executarea silită.

26 de voturi au fost pentru respingerea propunerii, niciun vot împotrivă și zece abțineri.

Discuții aprinse în ședința de astăzi a Consiliului General. Consilierii PNL și USR au explicat că nu pot vota acest proiect până nu primesc mai multe documente care să fie atașate la proiectul de hotărâre.

Printre acestea se numără o expertiză a unui auditor privind valoarea terenului, care sunt disponibilitățile bănești ale Primăriei Capitalei, precum și corespondența purtată cu omul de afaceri sau avocații acestuia pentru a afla cum s-au desfășurat în negocierile în cazul executării silite.

Terenul din cartierul francez ar fi urmat să fie dat în plată în contul unei datorii în valoare de 115 milioane de euro, pe care municipalitatea o are față de familia Constanda.

Potrivit însă proiectului de hotărâre, terenul ar fi acoperit doar o mică parte din această datorie, respectiv 22,6 milioane de euro.

Pe de altă parte, edilul capitalei, Gabriela Firea, a explicat consilierilor generali că, dacă acțiunea de dare în plată nu se va vota, va avea loc executarea silită a conturilor Primăriei Capitalei.

Astfel, domenii importante ar putea avea de suferit, cum ar fi transportul în comun, termoficarea, funcționarea celor 20 de spitale sau blocarea investițiilor aflate în derulare.