International

A murit Evgheni Prigojin! Ce s-a întâmplat cu șeful Wagner

Evgheni Prigojin
Sursa foto: themoscowtimes.com

Un avion despre care se spune că îl avea la bord pe celebrul Evgheni Prigojin, al cărui grup Wagner a lansat o lovitură de stat eșuată împotriva președintelui Vladimir Putin în iunie, s-a prăbușit în timpul unui zbor de la Moscova la Sankt Petersburg, potrivit oficialilor ruși.

Toate cele 10 persoane din avion, inclusiv trei membri ai echipajului, au murit în accident, a declarat Ministerul rus pentru Situații de Urgență, potrivit agenției de presă de stat RIA Novosti.

Evgheni Prigojin a murit

Oficialii ruși au declarat că un bărbat cu numele Prigojin se afla printre pasageri, fără a da mai multe detalii.

Șapte pasageri și trei membri ai echipajului se aflau la bordul aeronavei Embraer, care se îndrepta de la Moscova la Sankt Petersburg, a anunțat agenția de știri TASS.

Se pare că avionul s-ar fi prăbușit în regiunea Tver, la nord de Moscova. Mai multe videoclipuri postate pe rețelele de socializare par să arate prăbușirea avionului.

Evgheni Prigojin, despre care se crede că se afla la bordul zborului, a împărtășit primul său discurs video de la revolta sa avortată din iunie, în urmă cu doar două zile.

Șeful Wagner se afla în Africa

Șeful Wagner Group – care a fost trimis în Belarus în urma marșului său asupra Moscovei – a difuzat o înregistrare în care vorbește în timp ce poartă camuflaj și ține în mână o pușcă. Prigojin părea să se afle în Africa în videoclip și a vorbit, de asemenea, despre faptul că Rusia va face continentul „liber”.

El a anulat revolta, iar mercenarii săi s-au retras după ce liderul belarus Alexander Lukașenko a ajutat la medierea unui „acord”, prin care se presupune că omul de afaceri s-ar fi mutat în țara aliată a Rusiei, iar forțele sale ar fi fost absorbite de armată.

Cândva un apropiat al lui Vladimir Putin, Prigojin i-a criticat adesea în discursuri publice pe ministrul apărării Serghei Șoigu și pe generalul de rang înalt Valeri Gerasimov pentru modul în care au gestionat invazia din Ucraina, potrivit SkyNews.

Știre în curs de actualizare.