Actual Lifestyle

A murit un miliardar care a reușit să-și impună afacerea în toate marile state ale lumii

A murit un miliardar care a reușit să-și impună afacerea în toate marile state ale lumii

Presa austriacă a făcut un anunț trist, care s-a împrăștiat apoi în toată lumea. E vorba despre moartea omului de afaceri care a fondat imperiul Red Bull.

„Vă anunţăm că Dietrich Mateschitz a încetat astăzi din viaţă”, a scris conducerea într-un mail către angajaţi în care este exprimată „tristeţea” şi „recunoştinţa pentru ceea ce a realizat” fondatorul Red Bull de-a lungul vieții sale. Miliardarul era și proprietarul echipei Jaguar F1 din Formula 1, pe care o cumpărase în 2004 și care a fost botezată după numele celebrei companii de produs sucuri energizante.

„Am aflat cu mare tristețe despre moartea lui Dietrich. A fost un om incredibil! A iubit Formula 1. Îi datorăm foarte mult ca echipă. Ceea ce și-ar fi dorit mai mult decât orice ar fi fost să-și vadă cele două mașini pe care le deținea, astăzi, în calificări. Sunt alături de familia sa, cu gândurile mele”, a declarat Christian Horner, directorul echipei Jaguar F1, pe care Dietrich Mateschitz a redenumit-o Red Bull.

Dietrich Mateschitz a fondat compania Red Bull în anul 1987. Afacerea a prins în scurt timp și a adus patronului un important succes financiar. A fost considerat, în 2022, de către revista Forbes drept cel mai bogat austriac, cu o avere estimată la 27,4 miliarde de euro.

De ce a murit Dietrich Mateschitz, fondatorul Red Bull

Miliardarul austriac era în vârstă de 78 de ani la momentul decesului. Potrivit primelor informații, s-a stins din viață din cauza unei afecțiuni de sănătate cu care se confrunta de mai multă vreme: cancer.

Decesul a fost anunțat în această dimineață de 23 octombrie, chiar înainte de competiția „Circuit of Americas”, din Austin, Texas, la care participă și echipa sa de Formula 1.

Christian Horner, directorul echipei Red Bull, a declarat presei americane: „Este foarte, foarte trist, ce om grozav. A fost unic în felul lui. Ceea ce a realizat şi ceea ce a făcut pentru atât de mulţi oameni din întreaga lume este de ne-egalat.

Mulţi dintre noi trebuie să îi fim recunoscători pentru oportunităţile pe care le-a oferit, viziunea pe care a avut-o, forţa de caracter. Şi pentru că nu i-a fost niciodată teamă să îşi urmeze visele şi să le realizeze”.