Diverse

A sunat la 112 și a cerut singur să fie tras pe dreapta de polițiștii rutieri. Motivul este incredibil

A sunat la 112 și a cerut singur să fie tras pe dreapta de polițiștii rutieri. Motivul este incredibil

Teribilism, supărare, exteriorizare. Un motiv a existat și de această dată, în cazul unui sucevan, inventiv din fire.

A sunat la 112 și a cerut singur să fie tras pe dreapta de polițiștii rutieri. Motivul este incredibil

Un tânăr de 23 de ani, originar din Suceava a sunat la 112 și a cerut să fie tras pe dreapta de un echipaj de poliție, deoarece este beat și se află în trafic cu mașina.

El le-a spus operatorilor la telefon că s-a certat cu părinții și s-a suit beat la volanul autoturismului BMW, motiv pentru care își dorește foarte tare să fie oprit de către un echipaj de poliție.

După ce s-ar fi certat cu părinții, tânărul s-a urcat la volanul mașinii BMW și a mers la un bar unde a consumat băuturi alcoolice. Apoi, s-a urcat din nou în autoturism și, în timp ce conducea, a sunat la 112.

Poliția s-a deplasat la locul indicat și a costatat că tot ce a spus tânărul la telefon, este perfect adevărat.

În baza sesizării date, echipa operativă s-a deplasat în teren și l-a identificat. La volan se afla Gabriel Giuseppe U., de 23 de ani, din comuna Botoșana, județul Suceava, care se afla în mod vizibil sub influența băuturilor alcoolice.

Tânărul a fost testat la fața locului cu aparatul etilometru, rezultatul indicând valoare de 1,32 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Oamenii legii au deschis, acum, un dosar penal pentru „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

A lovit un autoturism parcat

Un alt caz din cele multe descoperite în timpul raziilor anunțate. S-a lăsat cu accident, înainte să fie oprit la filtru.

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Iași efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Din investigațiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că la data de 13 iunie a.c., un bărbat de 36 de ani ar fi condus un autoturism, pe raza municipiului Iași și ar fi intrat în coliziune cu un autoturism parcat, în urma impactului rezultând doar pagube materiale.

În urma testării șoferului în vârstă de 36 de ani cu aparatul alcooltest, a rezultat o valoare de 0,83 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Cercetările pe cazul dat continuă, după cum ne-au transmis reprezntanții Biroului de Presă al Poliției Române Iași.

Bani la buget din amenzi

Numai orașul Iași, de exemplu, în doar trei zile, a adunat la bugetul țării peste 230 de mii de lei, din amenzi acordate în trafic.

În perioada 11 – 13 iunie a.c., ca urmare a neregulilor constatate, Poliția Rutieră Iași a aplicat 481 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 236.490 de lei, dintre care 254 pentru nerespectarea regimului legal de viteză pe drumurile publice și 8 pentru depășiri neregulamentare, iar restul pentru alte abateri.

De asemenea, au fost retrase 8 certificate de înmatriculare și au fost reținute 77 de permise de conducere dintre care 47 pentru nerespectarea regimului legal de viteză pe drumurile publice și 8 pentru depășiri neregulamentare, iar restul pentru alte abateri.

Foto: Facebook Poliția Rutiera Iasi