Actual Diverse

Ca-n filmele cu proști. Doi bucureșteni s-au plimbau cu mașina prin fața Poliției până când agenții s-au prins că n-aveau permis

politie
Arhivă

Un cuplu din București a fost prins conducând fără permis același autoturism la doar jumătate de oră distanță după ce au fost opriți în trafic de un echipaj de poliție pe Drumul Național 2F în județul Vaslui, după ce făcuseră schimb de locuri.

Cazul a readus în atenție o situație pe care agenții de la Rutieră o vor remediată

Reprezentanții Poliției susțin că nu au pârghie legală pentru a împiedica și continuarea deplasării persoanelor prinse conducând fără permis, deoarece „Codul Rutier nu prevede imobilizarea autovehiculelor”.

La volan cu permis suspendat

În seara zilei de 4 iunie, polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție din Municipiul Vaslui, aflați în misiune cotidiană în zona intersecției drumului național DN2 F cu drumul județean DJ 159, a oprit în trafic, pentru un control de rutină, un autoturism înmatriculat în municipiul București, la volanul căruia se afla un bărbat în vârstă de 42 de ani. În urma verificărilor, agenții au constatat că acesta nu are dreptul de a conduce vehicule, având permisul suspendat până în luna octombrie a anului curent. Bărbatul a declarat polițiștilor că a venit, împreună cu partenera lui, în județul Vaslui, pentru a participa la un praznic la rude. Polițiștii i-au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, conform unui anunț oficial al Inspectoratului de Poliție al Județului Vaslui.

Schimb de locuri: soția fără permis preia ștafeta

Agenții rutieri l-au întrebat pe bărbatul în cauză din ce motiv nu și-a lăsat partenera care îl însoțea să conducă autoturismul. Răspunsul acestuia a fost că femeia nu deținea permis de conducere. Cuplul a asigurat agenții că va veni o a treia persoană pentru a prelua mașina, lucru care însă, nu s-a întâmplat.

Polițiștii au plecat de la fața locului, dar la jumătate de oră distanță, au observat același autoturism pe raza comunei Ivănești din județul Vaslui. De data aceasta, femeia fără permis era cea care conducea mașina bărbatului căruia polițiștii îi întocmiseră dosar penal. Cum aceasta nu deținea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, polițiștii au fost nevoiți să întocmească și pe numele ei un dosar penal pentru conducere fără permis.

Potrivit reprezentanților Poliției Rutiere, nu există cale legală de a preveni continuarea deplasării, chiar dacă niciuna dintre persoanele din autoturism nu are drept de conducere, deoarece prevederile din Codul Rutier nu conțin și posibilitatea imobilizării autoturismelor în astfel de situații.

În prezent, nici în Parlament nu există un proiect de lege care să sugereze modificări asupra acestui fapt.