Social

Abandonul școlar în țara noastră s-a accentuat în pandemie

Abandonul școlar în țara noastră s-a accentuat în pandemie

Abandonul şcolar în ţara noastră s-a accentuat în pandemie. Pentru a îndrepta această situaţie, România îşi propune investiţii prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Peste 3.000 de şcoli vor primi bani pentru a reduce cât mai rapid posibil fenomenul.

Școlile pot lua până la 200.000 de euro pentru combaterea abandonului școlar

Acestea pot aplica pentru fonduri de până la 200.000 de euro prin Programul Naţional de Reducere a Abandonului Şcolar, până la 21 ianuarie. Care este situaţia în judeţul Bistriţa-Năsăud.

Pot primi până la 200.000 de euro, școlile cu mulți absolvenți care nu s-au mai înscris la liceu, dar și cele care au repetenți. Alt indicator relevant este ponderea absolvenților care au obținut note mai mici de 6 la Evaluarea Națională în județul Bistrița Năsăud, fiind de aproape 50%.

Inspectorul general, Aurelia Dan: ”55 de unități de învățământ din județul Bistrița-Năsăud s-au înscris în program, deci au completat declarația de interes care le permite apoi să participe la procesul de selecție.”

Școlile se pot înscrie până în 21 ianuarie, urmând ca luna viitoare să afle dacă au fost selectate între primele care vor primi finanțare.

Aurelia Dan: ”Planul de activități va cuprinde activități de educație remediale, deci consultații, dar nu numai. Activități de consiliere, dezvoltare personală, socio-emoțională, activități extrașcolare, chiar excursii finanțate, vizite destule, se pot face și angajări. Deci, dacă școala nu are consilier școlar sau nu are mediator, deci resursa umană specializată care să sprijine desfășurarea anumitor activități.”