Info Actual > Economic > Planul naţional de redresare şi rezilienţă. Mircea Badea: Se pare că nu e un plan Marshall, ci un plan marşarier
Economic

Planul naţional de redresare şi rezilienţă. Mircea Badea: Se pare că nu e un plan Marshall, ci un plan marşarier

Planul naţional de redresare şi rezilienţă. Mircea Badea: Se pare că nu e un plan Marshall, ci un plan marşarier

Planul naţional de redresare şi rezilienţă. Mircea Badea, prezentator al Antenei 3, a transmis un mesaj ironic după citicile Comisiei Europene la adresa PNRR, despre care spune că nu e un plan Marshall, ci un plan marşarier.

“‘Feedback extrem de critic de la Bruxelles pe PNRR’. Nooo. Deci eu dacă mai aud PNRR, o iau razna. Nu mai pot. Voi mai puteţi? PNRR, planul naţional de redresare şi rezilienţă. Nu mai pot cu asta. Dar înţeleg că e nasol. Cum, s-a încurcat Guvernul în datele trimise Comisiei? ‘Autorităţile au trimis României mai multe observaţii critice’. Nooo… Dragniiiiiiiia!

Nu se poate aşa ceva. De ce, de ce?

Că eu am înţeles că acum, în sfârşit, au venit nişte oameni competenţi, nişte oameni cinstiţi, nişte oameni care se pricep. De ce aşa ceva? (…) E pe puncte, totul. E şi ‘România Educată’ aici. Ce zice la asta? ‘Pentru o mai bună urmărire a costurilor, Guvernul trebuie să explice fiecare investiţie’. Deci au băgat la pauşală, aşa, au făcut un platouaş şi au trimis. Şi ăia au zis nu, nu, nu, vrem să vedem nota de plată defalcată. Nu vii să spui că atât costă, la final. Apoi zice (n.r Comisia) că numele date unor investiţii nu sunt corecte. Nu există aşa ceva. Zice că nu sunt indicate studiile în baza cărora sunt identificate costurile. Că ei au zis 3 milioane şi ceva. Dar de ce?

Zic autorităţile europene că nu e bine

Planul naţional de redresare şi rezilienţă. Eu când am văzut cât de mult s-a discutat la noi pe cocioc cu harneala asta, cu PNRR, că vin miliardele de la Uniune, care erau vreo 80 şi ceva, dar totuşi sunt vreo 30…. A venit dl Rareş Bogdan la final şi a zis că e un plan Marshall pentru România. Se pare că nu e un plan Marshall, ci un plan marşarier. Că văd că, deocamdată, conform documentelor, practic ne-au dat în cap cu documentele, cu specialiştii”, a spus Mircea Badea la Antena 3.