Actual

Abia după 14 zile, procurorul de caz a dispus realizarea expertizei tehnice. Monica Macovei stă liniştită

Abia după 14 zile, procurorul de caz a dispus realizarea expertizei tehnice. Monica Macovei stă liniştită

Monica Macovei poate sta liniştită. Ancheta în cazul accidentului în care a fost implicată soldat cu rănirea gravă a unui motociclist, bate pasul pe loc după ce medicii nu ar fi fost de acord cu audierea victimei de către polițiști. Mai mult, nici expertizarea probelor ridicate de anchetatori nu ar fi început, deși au trecut aproape două săptămâni de la accident.

Abia după 14 zile, procurorul de caz a dispus realizarea expertizei tehnice. Monica Macovei stă liniştită

Monica Macovei, fost ministru al Justiției, a fost implicată, în 8 octombrie, într-un grav accident de circulație, pe DN 39, între Mangalia și 2 Mai, după ce, într-o curbă, mașina de teren pe care o conducea s-a ciocnit cu o motocicletă. În urma impactului, motociclistul, un bărbat în vârstă de 56 de ani, a fost rănit grav, fiind transportat, cu un elicopter SMURD, la Spitalul Județean Constanța. Acesta era conștient, însă suferise fracturi deschise și o contuzie puternică în zona toracelui, motiv pentru care a fost internat în secția de Terapie Intensivă. Starea lui a fost declarată ca fiind gravă.

La scurt timp după producerea accidentului, Monica Macovei a anunțat, pe pagina sa de Facebook, că incidentul s-a produs din vina bărbatului de pe motocicletă, care ar fi intrat pe contrasens.

„Mulțumesc tuturor celor care v-ați gândit la mine. Astăzi am fost parte a unui accident rutier. Încep să îmi revin din starea de șoc. Conducând de la 2 Mai spre Mangalia, pe banda mea și nu pe contrasens, un motociclist a intrat din plin în aripa stângă a mașinii, moment în care airbags s-au declanșat, cauciucul din stânga față s-a spart. Nu am pierdut controlul mașinii nici o secundă. Urmare a spargerii cauciucului din partea stânga față, mașina a mers încet spre stânga, oprindu-se într-un scuar mic, cu vegetație. Sper ca motociclistul să își revină, de câteva ore încerc să obțin informații despre starea lui”, scria pe Facebook fostul ministru al Justiției, la câteva ore după accident.

Motivul: Probele găsite ar contrazice varianta prezentată de Monica Macovei

Probele găsite ar contrazice varianta prezentată de Monica Macovei, susţin surse citate de Gândul. Asta pentru că baia de ulei și radiatorul mașinii de teren s-au spart în momentul impactului, iar lichidul din interior s-a scurs pe asfalt, or, atât petele de ulei, cât și urmele de apă din vasul de expansiune au fost găsite exclusiv pe sensul de mers al motociclistului.

Inițial, polițiștii din Mangalia au deschis un dosar de cercetare in rem, pentru fapta de vătămare corporală din culpă. Ulterior, ancheta a fost mutată la Inspectoratul de Poliție Județean Constanța – Serviciul Poliției Rutiere. De atunci, însă, cercetările s-au blocat.

Medicii Spitalului Județean Constanța nu au permis audierea motociclistului

Potrivit unor surse judiciare, ancheta nu a putut avansa pentru că medicii Spitalului Județean Constanța nu ar fi permis audierea motociclistului, din cauză stării de sănătate a acestuia. Apoi, pacientul a fost transferat, pe 11 octombrie, de la Spitalul Județean de Urgență Constanța la Spitalul Floreasca din București, internat la Terapie Intensivă.

Sursele citate au precizat că abia acum procurorul de caz a dispus realizarea expertizei tehnice a urmelor ridicate de la fața locului, pentru a se stabili, oficial, care dintre cei doi conducători auto a depășit axul drumului și a ajuns pe contrasens.