Lifestyle

Accident dramatic. Primar mort după ce a căzut din copac!

Accident dramatic. Primar mort după ce a căzut din copac!
Facebook

Moarte bizară pentru un primar din Bihor! La numai 58 de ani, edilul localității Șimian a sfârșit la câteva luni după ce a căzut dintr-un copac.

Primarul Balázsi Iosif a fost unul dintre cei mai vechi primari din județ. El conducea comuna de 30 ani, de când a fost pus în fruntea localității pentru prima dată. Iar la ultimele alegeri, Balázsi nu a avut niciun contracandidat.

„Cu inima grea vă informăm că, după o lungă luptă, tatăl meu Balázsi József, primarul comunei Şimian, ne-a părăsit pentru totdeauna”, a scris Balázsi Beáta, fiica edilului, pe rețelele de socializare. Aceasta a adăugat că înmormântarea tatălui său va avea loc în cursul zilei de duminică, în cimitirul reformat al localităţii.

De ce a suferit edilul?

În primăvara acestui an, mai exact pe 11 mai, bărbatul a căzut dintr-un copac, în timp ce lucra. Din păcate, a suferit o fractură la coloana vertebrală și a fost internat în spital. „La început a fost dus la UPU a Spitalului Județean din Oradea, iar de acolo a fost transferat la Timișoara, pentru a fi operat, pentru că avea fracturată coloana vertebrală. Decesul a fost confirmat vineri dimineață, în secția ATI a Spitalului Județean, unde a fost transferat de la Timișoara”, spun sursele pentru m.ebihoreanul.ro.

Se pare că bărbatul a zăcut de la începutul acestei luni în secția de Anestezie-Terapie Intensivă a Spitalului Județean din Oradea, unde a fost adus după o operație la coloana vertebrală efectuată la Timișoara.

Cine a fost Balázsi Iosif

Balázsi Iosif era iubit de toată comunitatea. De altfel, în ultimii 30 de ani doar el a condus comun bihoreană Şimian. A reprezentat UDMR, fiind ales prima oară în 1992, iar la ultimele alegeri locale, în 2020, nu a avut contracandidat pentru funcție.

„Când am ajuns primar, în 1992, am avut doi kilometri de asfalt, pe drumul judeţean”, declara atunci edilul care, de-a lungul vremii, a reuşit să facă mai multe lucruri bune pentru localitate. A asfaltat toate şoselele principale din comună, a introdus în toate cele trei sate aparţinătoare apă potabilă şi canalizare, a renovat şcolile, a înfiinţat parcuri şi locuri de joacă, realizând recepţiile personal, pentru a se asigura că lucrările sunt de calitate.