Actual International

Primarul Londrei a declarat “stare de incident grav”: Incendiile fac prăpăd

Primarul Londrei a declarat “stare de incident grav”: Incendiile fac prăpăd
Foto: CAPTURA VIDEO

Un cartier rezidenţial  de la periferia capitalei Marii Britanii arde de ore bune. Circa o sută de pompieri încercă să stingă incendiul care devastează întreg cartierul de locuinţe la est de Londra, sub o căldură ce bate toate recordurile meteo din Regatul Unit, transmite AFP. Incendiile s-au extins şi spre zona de vegetaţie în zonele periurbane ale Londrei.

Primarul Londrei a declarat “stare de incident grav”: Incendiile fac prăpăd

Potrivit imaginilor video înregistrate cu ajutorul unui elicopter al postului Sky News, incendiul afectează suprafeţe extinse de vegetaţie şi a distrus mai multe clădiri şi case în satul Wennington, situat la circa 30 de kilometri de centrul Londrei.

Circa o sută de pompieri cu 15 autospeciale încearcă să stingă incendiul.

Confruntaţi cu „mai multe incendii importante în capitală în timpul valului record de caniculă de astăzi”, pompierii din Londra au declanşat o procedură de urgenţă care permite desfăşurarea de resurse suplimentare în termeni de servicii de urgenţă.

Mai multe incendii extinse de vegetaţie au fost de asemenea semnalate în zone periurbane ale Londrei.

Sub efectul valului de caniculă ce s-a abătut asupra Europei, în Regatul Unit a fost depăşit pentru prima dată pragul temperaturii de 40 de grade Celsius, cu 40,2 grade înregistrate la aeroportul Heathrow din Londra.

Primarul capitalei britanice, Sadiq Khan, a declarat „stare de incident grav” şi a atenţionat că brigada de pompieri se află sub o mare presiune.