Actual

Accident în italia. Tren de navetiști folosit de români deraiat. Mecanicii trenului au greșit

Accident în italia. Tren de navetiști folosit de români deraiat. Mecanicii trenului au greșit

Accident în italia. Tren de navetiști folosit de români deraiat. Mecanicii trenului au coborât pentru o scurtă pauză, iar trenul a plecat singur. Parchetul de la Monza cercetează cazul.  Iar o comisie internă a fost înființată imediat pentru a clarifica cauzele și responsabilitățile, inclusiv comportamentul echipajului. Inginerul și conductorul vor fi traşi la răspundere pentru imprudenţa făcută.Un tren de navetiști care făcea legătura între două orașe din nordul Italiei a deraiat. Garnitura trecea printr-o gară când patru dintre cele șapte vagoane au sărit de pe șine, în încercarea de a opri trenul.

Accidentul s-a petrecut în Carnate şi pentru a evita un masacru, trenul a fost deviat  după ce a parcurs 4 kilometri, fără ca cineva să-l controleze. Unul dintre vagoane a străpuns zidul care separă gara de zona rezidențială și s-a oprit la câțiva metri de un bloc de apartamente.

Trenul a plecat de la Milano spre Lecco și a deraiat după ce a parcurs  aproximativ 4 kilometri fără ca nimeni să-l controleze. Accidentul a avut loc la Carnate, în provincia Monza și Brianza.

Accident feroviar Italia Lugano

Conform celor relatate, personalul coborâse pentru o pauză , când trenul a plecat singur. El a prins viteză pe calea ferată aflată în pantă și imediat cei de la Centrul de operații al sistemului de securitate l-au direcționat spre o altă direcţie evitând un accident care ar fi putut fi dramatic.

„Începând cu ora 11.55 pe liniile Monza – Carnate / Lecco / Bergamo, traficul feroviar este suspendat din cauza unei probleme de funcționare în stația Carnate Usmate – anunţă RFI“.

„Trenul circula cu puțini pasageri, trei persoane au raportat vânătăi: conductorul, șoferul și pasagerul. Am rugat imediat RFI și Trenord să afle cauzele. Astfel de evenimente – a subliniat guvernatorul – nu trebuie să se întâmple“, relatează agi.

„Dacă a fost o eroare umană, cred că sunt necesare măsuri adecvate împotriva celor responsabili. Evenimente de genul acesta nu trebuie să se întâmple. Îmi exprim apropierea de persoana rănită ușor și de cei care suferă de neplăceri din cauza întreruperii liniei” a spus președintele Regiunii Lombardia. Acesta a mulțumit și celor care au intervenit foarte repede și au evitat un dezastru major.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *