International

Acțiunile Tesla au scăzut după ce Elon Mask a anunțat reducerile de personal

Acțiunile Tesla au scăzut după ce Elon Mask a anunțat reducerile de personal

Se întâmplă și la case mari. Când crezi că la ei este totul bine, iată că apare ceva și anunță o scădere și nicidecum o creștere, cum era de așteptat.

Acțiunile Tesla au scăzut după ce Elon Mask a anunțat reducerile de personal

Vineri, acțiunile Tesla au scăzut cu 8,5 %, iar capitalizarea companiei s-a redus și ea, cu 65 de miliarde de dolari, în urma informaţiei că CEO-ul Elon Musk intenţionează să îngheţe angajările şi să reducă cu 10% numărul locurilor de muncă la producătorul său de vehicule electrice şi energie regenerabilă.

Printr-un e-mail, Musk îi anunța pe directorii de la Tesla că ”are o presimțire foarte rea” despre economie, motiv pentru care solicită reducerea locurilor de muncă, potrivit Reuters.

Informaţia a apărut după ce anterior Musk a cerut tuturor angajaţilor Tesla şi SpaceX să înceteze munca de la distanţă şi să lucreze la birou cel puţin 40 de ore pe săptămână. dar asta până să aibă presimțirea rea.

Nici raportul anual de activitate nu arată încurajator, în acest sens.

Raportul financiar anual, Tesla şi filialele sale care aveau 99.290 de angajaţi în întreaga lume la sfârşitul anului 2021, arată că acţiunile Tesla au scăzut cu peste 25% în acest an, pe fondul vânzărilor mai ample de acţiuni ale companiilor din domeniul tehnologiei.

Solidarizându-se cu alţi producători de automobile, Tesla s-a confruntat și ea, la rândul ei, cu lipsa de piese, dar şi cu problemele lanţului de aprovizionare, amplificate de pandemia de Covid şi ulterior, războiul.

Tesla încearcă să-şi revină după și impactul restricţiilor dure adoptate în Shanghai din cauza aceluiași Covid-19, unde se află fabrica sa din China, situație nefericită care a împiedicat, în mod semnificativ, și producţia de vehicule. Iar un efort vizibil de redresare este cel legat de micșorarea numărului de personal. Și oameni mai puțini, dar și acțiuni în picaj.

Foto: pixabay