Actual

Adrian Câciu intervine în scandalul banilor cash! „Nu există limitare”

Adrian Câciu, ministrul finanțelor, sursa foto zf.ro
sursa foto arhiva personala

Adrian Câciu, Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, a luat o poziție fermă în legătură cu dezbaterea privind limitarea plăților în numerar. Ministrul a subliniat că această restricție există deja din 1996.

Potrivit ministrului, cetățenii au libertatea de a cheltui sume semnificative în numerar. Condiția este să efectueze tranzacții la mai mulți comercianți și să lase sume de câte 5.000 de lei la fiecare dintre aceștia.

„Nu prea umblu cu cash la mine. Limitarea aceasta a cashului există din 1996. Cred că ceea ce a lipsit în dezbaterea publică care ar trebui să aibă loc înainte ca legea să fie aprobată, o explicare cronologică a limitării cash-ului. Noi lucrăm cu două sintagme. A fost sintagma că dispare cash-ul şi a doua limitarea cashului. Această limitare nu este o noutate.

Există această limitare din 1996. Între persoane fizice nu există limitare. Între persoana fizică care cumpără de la un agent economic există această limitare la 5.000 de lei, înainte era 10.000 de lei. Există poate şi cazuri de oameni care cheltuie mai mult de 10.000 de lei la un singur comerciant. Poţi cheltui un milion de lei pe zi. Te duci la atâţia comercianţi dai 5.000 de lei la fiecare”, a explicat Adrian Câciu, potrivit DailyBusiness.