Politică

Breaking: Adrian Năstase este de părere că Iohannis îşi pregăteşte un transfer la NATO. O rocadă cu Mircea Geoană

Adrian Năstase este de părere că Iohannis îşi pregăteşte un transfer la NATO. O rocadă cu Mircea Geoană
Arhivă

Adrian Năstase, fost premier al României, este părere că președintele Iohannis nu mai iese să vorbească despre problemele de politică internă ale României, în timp ce politica externă pare să-i fie rezervată în totalitate. Totodată, fostul premier a vorbit la Marius Tucă Show despre o rocadă interesantă de putere: Iohannis la Bruxelles, iar Geoană la București.

Adrian Năstase este de părere că Iohannis îşi pregăteşte un transfer la NATO. O rocadă cu Mircea Geoană

Numele lui Mircea Geoană este din ce în ce mai des adus în discuţie când vine vorba de candidatul la preşedinţie din anul 2024:

Mircea Geoană

„Pe de altă parte, nu știu dacă ai observat, președintele nu mai iese să vorbească despre problemele de politică internă. Explicația în opinia mea este că se pregătește un transfer la Bruxelles, la NATO și eventual o rocadă Iohannis la Bruxelles, Geoană la București. Eu cred că Geoană este un candidat foarte bun, dar dincolo de asta cred că este important să înțelegem acest mecanism în care Iohannis pregătindu-și postura.”

„În aceste condiții, la nivel de vârf și în politica externă care devine un fel de domeniu rezervat pentru președinte, acesta nu vrea să enerveze pe cei care ar trebui să-i dea votul pentru o  anumită poziție. Aș spune că este vorba despre un interes persoanl care blochează cumva o atitudine care ar trebui să fie mult mai puternică”, a mai spus Năstase.

Crin Antonescu a ieşit din joc din cauza faptului că este antipatic serviciilor

În altă ordine de idei, Adrian Năstase susține că Serviciile Secrete conduc România în măsura în care li se arată disponibilitate din partea liderilor politici. Mai mult, acesta a lansat și o ipoteză privind presiunea retragerii candidaturii lui Crin Antonescu.

Crin Antonescu

Crin Antonescu era extrem de antipatic pentru zona serviciilor pentru că era impredictibil pe această zonă și pe zona de politică externă, pe relația cu americanii. Sunt lucruri pe care le poți gândi, dar nu are rost să le spui. El a făcut câteva greșeli care au antagonizat și zona Serviciilor din România și din afară și cred că a fost o mare presiune pentru schimbarea candidaturii lui. Asta este explicația mea, s-ar putea să greșesc”, a explicat Năstase.