Politică

Iohannis la Bruxelles. Propunere-surpriză pentru liderii Uniunii Europene

Iohannis la Bruxelles.  Propunere-surpriză pentru liderii Uniunii Europene

Iohannis la Bruxelles. Preşedintele Klaus Iohannis se va întâlni cu liderii Uniunii Europene la Bruxelles. Pe lângă subiectul despre evoluția pandemiei de coronavirus și coordonarea eforturilor de combatere a acesteia, se va discuta și despre schimbările climatice, securitate și relațiile externe.

Șefii de stat și de guvern din țările membre vor face un bilanț al situației și vor discuta despre combaterea pandemiei de COVID-19, incluzând acțiunile ce privesc vaccinurile și testele, dar și ridicarea treptată a restricțiilor.

Iohannis la Bruxelles. Propunere-surpriză pentru liderii Uniunii Europene: România va susține reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră cu cel puțin 55% până în anul 2030.

Klaus Iohannis va pleda pentru crearea unui cadru flexibil care să permită schimbările climatice.

Pe de altă parte, la reuniunea de la Bruxelles, România va susține reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră cu cel puțin 55% până în anul 2030, iar președintele Klaus Iohannis va pleda pentru crearea unui cadru flexibil care să permită tuturor statelor membre, indiferent de gradul de dezvoltare, să îndeplinească eficient obiectivele în domeniul schimbărilor climatice.

Iohannis se va pronunța din nou pentru continuarea dialogului Uniunii cu Turcia

Consiliul European va reveni asupra situației din estul Mării Mediterane, iar președintele României se va pronunța din nou pentru continuarea dialogului Uniunii cu Turcia, menționând faptul că acest stat rămâne un partener important, potrivit RRA.