Politică

Adrian Năstase, estimări negre despre Dragnea. Va fi hărţuit în continuare de DNA şi sistem

Adrian Năstase, estimări negre despre Dragnea. Va fi hărţuit în continuare de DNA şi sistem

Astăzi, 15 iulie 2021, fostul lider PSD, Liviu Dragnea, condamnat la trei ani şi şase luni de închisoare, a ieşit din închisoare, după ce a executat doi ani şi două luni din pedeapsă.

Legat de acest subiect, Adrian Năstase a făcut câteva estimări, în direct, la Antena 3, despre Liviu Dragnea. Acesta spune că fostul lider PSD poate respira pentru o vreme uşurat. Acesta mai spune că „va fi urmărit în continuare de DNA, de un întreg sistem care, după părerea mea, ar trebui totuşi modificat”.

„În primul rând mă bucur în plan personal pentru Liviu Dragnea. A fost o perioadă cumplită pentru el din câte am înţeles, inclusiv prin aceste nedreptăţi succesive legate de eliberarea condiţionată. Cred că este un moment în care poate să respire pentru o vreme uşurat, pentru că este evident că va fi urmărit în continuare de DNA, de un întreg sistem care, după părerea mea, ar trebui totuşi modificat din punctul de vedere al rolului pe care trebuie să îl aibe, inclusiv chestiunea eliberării condiţionate”, a declarat Adrian Năstase, în direct, la Antena 3.

Fostul premier al ţării a sugerat totodată că politicienii PSD ar trebui să insiste asupra schimbării oficiale a procedurilor, astfel încât să fie întâmpinate posibilele abuzuri ale procuorilor DNA.

Adrian Năstase, estimări despre Dragnea. Va fi hărţuit în continuare de DNA şi sistem

Deşi absolvent de studii juridice şi cunoscător al legilor, Adrian Năstase s-a arătat nedumerit de modul în care judecătorii au ales în mod repetat să cenzureze decizia comisiei din penitenciar.

„Legiuitorii ar trebui să fie mai înţelepţi şi să găsească soluţii”, a avertizat Adrian Năstase.

Dragnea e capabil să facă politică

„El va avea o imagine bună şi poate să aibă un rol – dar depinde de el dacă va dori să mai participe la viaţa politică, în condiţiile în care în toată Europa de răsărit a început un curent suveranist… Iar el poate să fie reprezentantul unui astfel de curent în România, în condiţiile în care altfel, în partidele tradiţionale nu mai există. El poate să fie sprijinit pentru un astfel de rol, dar bănuiesc că va exista intenţia din partea celor care vor mai multă Europă care vor încerca să îl blocheze din nou prin dosare, prin mersul la instanţe şamd”, a explicat Adrian Năstase.

În condiţiile în care membrii PSD s-au arătat deocamdată reţinuţi în reacţii cu privire la eliberarea fostului lor lider, Adrian Năstase spune că vede asta ca pe o greşeală.

„Este o greşeală pentru că fiecare om, sigur, are calităţi şi defecte. Lui Liviu Dragnea i se pot reproşa multe lucruri, dar în acelaşi timp el a reprezentat un element important pentru istoria PSD şi acest lucru trebuie respectat. Pe de altă parte sunt absolut convins că nevoia de solidaritate într-un partid politic trebuie să se manifeste nu doar la bine, dar mai ales la rău.”