Actual Politică

Adrian Năstase vrea înapoi casa din Christian Tell 15, pentru care a fost condamnat în dosarul Zambaccian

Adrian Năstase vrea înapoi casa din Christian Tell 15, pentru care a fost condamnat în dosarul Zambaccian

Dana Năstase, soția fostului premier Adrian Năstase, cere în justiție anularea contractului de vânzare-cumpărare a casei din stradă Christian Tell, numărul 15, București. Este vorba despre imobilul care a făcut obiectul dosarului Zambaccian în care au fost condamnați cei doi. Mai exact, Dana Năstase cere instanței să declare drept simulat (nereal) contractul prin care Tamara Cernasov, mătușa Danielei Năstase i-a vândut această casă omului de afaceri Paul Opriș.

Adrian Năstase vrea înapoi casa din Christian Tell 15, pentru care a fost condamnat în dosarul Zambaccian

Soţii Dana şi Adrian Năstase au depus acţiune la Tribunalul București să li se dea casa din str. Christian Tell, pentru care au fost condamnaţi în dosarul Zambaccian, sub motivul că acel imobil le-ar aparţine.

În data de 14 aprilie 2022, Dana Năstase a depus la Tribunalul Municipiului București, o acțiune prin care cere judecătorilor să declare drept simulat (nereal) contractul prin care Tamara Cernasov, mătușa sa, i-a vândut un imobil, casa din strada Christian Tell, omului de afaceri Paul Opriș.

Acest imobil a fost obiectul celebrului dosar Zambaccian, instrumentat de DNA, care s-a încheiat cu condamnarea fostului premier Adrian Năstase și a soției acestuia, Dana. Cei doi au fost acuzați de procurorii DNA de luare de mită, respectiv complicitate la luare de mită. Judecătorii Ionut Matei, Ioana Bogdan, Cristina Rotaru, Luminita Zglimbea si Angela Dragne de la Inalta Curte de Casatie si Justitie și-au însușit rechizitoriul procurorului și au susținut că soții Năstase sunt adevărații  proprietarii ai imobilului, iar nu persoanele care figurau în acte.

Drept urmare, Dana Năstase i-a dat în judecată pe Andra Lavinia Opriș și pe Vladimir Codruț Opriș, copiii omului de afaceri Paul Opriș, pretinzând casa înapoi. În solicitarea formulată către instanță, Dana Năstase cere declararea drept simulat (nereal) a contractului de vânzare cumpărare, și, totodată să-i oblige pe cei doi frați să-i lase imobilul în deplină proprietate, după cum relatează luju.ro.

Sotia ex-premierului a rezumat problema în felul următor, conform aceleași surse:

– fie „Completul negru” de la ICCJ s-a inselat, in sensul in care contractul de mai sus nu este simulat, si deci Dana Nastase nu este proprietara casei din Christian Tell. Pe cale de consecinta, nici Adrian Nastase nu are vreo legatura cu imobilul, iar atunci completul lui Ionut Matei i-a condamnat pe nedrept;

– fie „Completul negru” a avut dreptate, iar atunci sotii Nastase trebuie sa intre in posesia casei.

Tribunalul București a înregistrat dosarul sub numărul 9819/3/2022, dar încă nu i-a fixat primul termen.

În ipoteza în care Tribunalul Bucureşti îi va da dreptate, în sensul de a declara simulat contractul de vânzare-cumpărare, atunci sentinţa, odată rămasă definitivă, ar putea fi invocată de către familia fostului premier pentru revizuirea condamnării primite de Adrian şi Daniela Năstase în cauza Zambaccian. Sau imobilul respectiv, ai căror proprietari i-au făcut procurorii DNA, le va fi restituit.