Diverse International

Aeroportul din Bangkok: un tânăr voia să zboare din Thailanda în India cu peste 15 animale sălbatice în bagaje. Ce s-a întâmplat?

Aeroportul din Bangkok: un tânăr voia să zboare din Thailanda în India cu peste 15 animale sălbatice în bagaje. Ce s-a întâmplat?
stirileprotv.ro

Pe aeroportul din Bangkok, în bagajele unui turist au fost identificate o serie de animale printre care: maimuţe, pitoni, iguana etc.

Unde urmau să fie transportate animalele

Un bărbat din India a fost arestat pe Aeroportul Internaţional din Bangkok, capitala Thailandei, în momentul în care era pe cale de a se îmbarca într-o cursă. Arestarea sa a fost generată de ceea ce autoritățile au descoperit în bagajele indianului, respectiv un număr de 17 animale în stare vie.

Bărbatul, în vârstă de 21 de ani, Abilash Annaduri,  urma să călătorească de pe aeroportul Suvarnabhumi din Bangkok la Chennai, în estul Indiei. Acesta a fost arestat de poliţie sub acuzaţia de trafic de specii sălbatice.

 Regatul Thailandei este centrul traficului de animale sălbatice

 Anunțul referitor la acest caz a fost făcut în cursul zilei de miercuri, 17 august 2022, de către  agenţii thailandezi din domeniul protecţiei faunei.

Regatul Thailandei este un centru cunoscut pentru traficul de specii sălbatice, în special spre destinaţii ale unor pieţe importante precum Vietnam sau China, unde sunt utilizate în medicina tradiţională.

Când au fost descoperite, de fapt, animalele în bagajele cetățeanului indian

În momentul controlul bagajelor cu raze X, personalul din cadrul Serviciului pentru Protecţia Faunei şi al Florei a descoperit în seara zilei de marți (17 august 2022) opt maimuţe marmoset, un fenec, un raton, trei iguane, doi varani şi doi pitoni albi în coşuri din plastic, ascunse dedesubtul unor alimente.

Cât valorează animalele găsite și ce s-a întâmplat cu ele

Autorităţile au estimat valoarea de piaţă a acestor animale, dintre care unele nu trăiesc în Thailanda în stare sălbatică, la circa 2.700 de dolari.

Toate animalele recuperate au fost trimise la medicii veterinari pentru verificări medicale.

Cazuri similare recente

Anul acesta, la sfârşitul lunii iunie, alți 2 indieni au fost arestaţi pe aeroportul Suvarnabhumi în momentul când încercau să ajungă la Chennai cu peste 100 de animale vii în bagaje, dintre care 35 de ţestoase şi 50 de cameleoni, citează france.detailzero.com