Info Actual

Info Actual > Politică > Ajutor guvernamental pentru prostituate. Venit garantat
Politică

Ajutor guvernamental pentru prostituate. Venit garantat

Ajutor guvernamental pentru prostituate. Venit garantat. Ministerul Egalității din Spania a anunțat consolidarea măsurilor sociale destinate femeilor „în contextul prostituției”. În aproximativ o lună, acestea vor fi ajutate cu un venit minim garantat de Guvern.

280Ministerul Egalității a dezvoltat o serie de măsuri pentru consolidarea Planului de intervenție împotriva violenței de gen, extinderea protecției victimelor traficului de persoane, victimelor exploatării sexuale în contextul prostituției din timpul stării de urgență.

Moldova, lider în topul ţărilor cu cele mai multe prostituate

Conform Ministerului Egalității din Spania, prostituatele reprezintă unul dintre grupurile „cu cel mai mare risc de a fi afectate în mod disproporționat de criza COVID-19″, informează 20min.es.

Printre măsuri se remarcă faptul că „pentru a garanta condițiile minime de subzistență și atunci când acestea se adaptează la criteriile convenite, sunt victime ale exploatării sexuale și ale traficului de persoane pentru exploatare sexuală, precum și cazuri de vulnerabilitate extremă a femeilor din în contextul prostituției, acestea vor fi inclușe în calitate de beneficiari ai venitului minim vital”.

Ministerul a mai declarat că adaugă va asigura, de asemenea, „accesul la acest drept al femeilor aflate într-o situație administrativă neregulată, care sunt, în cele mai multe cazuri, principalele victime ale exploatării sexuale și ale traficului de persoane pentru exploatare sexuală”.