Info Actual

Info Actual > Economic > Ajutorul de minimis pentru susţinerea culturilor de tomate, la al treilea an consecutiv
Economic

Ajutorul de minimis pentru susţinerea culturilor de tomate, la al treilea an consecutiv

Ajutorul de minimis pentru susţinerea culturilor de tomate, la al treilea an consecutiv. Programul de susţinere a culturii de tomate în spaţii protejate are căutare şi anul acesta. În judeţul Vrancea s-au înregistrat până în prezent peste 32 de solicitări din partea fermierilor, iar anul trecut au beneficiat de acest program 136 de persoane.

Legumicultorii sunt încurajaţi şi anul acesta cu un ajutor de minimis acordat de stat de până la 3.000 de euro pe an să cultive şi să producă tomate. Programul de susţinere a acestei culturi se derulează pentru al treilea an consecutiv. Solicitanţii care au depus cereri în Vrancea nu sunt neapărat din cele mai cunoscute bazine legumicole.

Ticu Costandache, director executiv al Direcţiei Agricole Vrancea: ”Avem înregistrate 32 de solicitări, termenul de înregistrare este 15 mai. Noi primim cererile atât în format electronic, cât şi prin corespondenţă. Anul trecut am avut solicitări din Garoafa, Boloteşti, Suraia, Bilieşti, dar am avut şi de la Homocea, Pufeşti, cam în tot judeţul. Fiind spaţiu protejat, nu contează unde comercializează. Noi anul trecut am avut beneficiari ai programului care au desfăcut produsele în supermarket.”

Cei care accesează programul trebuie să obţină minim 3 kg/mp de tomate, iar valorificarea recoltei trebuie făcută până la data de 15 iunie – se prevede în metodologia de acordare a ajutorului de minimis pentru această cultură.