Actual

Alegerile locale din 27 septembrie u intrat în linie dreaptă. PSD doreşte un nou mandat pentru Firea

Alegerile locale din 27 septembrie u intrat în linie dreaptă. PSD doreşte un nou mandat pentru Firea

Alegerile locale din 27 septembrie u intrat în linie dreaptă. După ce ieri s-a încheiat perioada de depunere a candidaturilor, birourile electorale urmează să anunţe, astăzi, ce competitori au acceptat şi ce candidaturi au fost respinse, pentru ca mâine să poată fi depuse contestaţiile. 

După analiza contestaţiilor, candidaturile vor fi declarate definitive pe 24 august. Pe 28 august va începe campania electorală, care se va încheia pe 26 septembrie, la ora 7:00 dimineaţa. Urnele se vor deschide a doua zi, pe 27 septembrie, la ora 7:00 dimineaţa şi se vor închide la ora 21:00.

Cetăţenii cu drept de vot pot cere înscrierea în Registrul Electoral până la 4 septembrie, dată până la care primarii au sarcina de a-i scoate din acestă listă pe cetăţenii care şi-au pierdut acest drept. Pentru Primăria Generală a Capitalei, partidele politice au aruncat în lupta electorală cele mai grele nume de care dispuneau.

PSD doreşte un nou mandat pentru actualul edil şef, Gabriela Firea, care a chemat în echipa sa nume cu rezonanţă politică şi sportivă, dacă este să-i amintim pe Petre Roman şi pe fostul şef al Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, dar şi pe fostul selecţioner al echipei de fotbal a României, Anghel Iordănescu.

Pe partea dreaptă a eşichierului politic, USR şi PNL au stabilit să susţină un singur candidat pentru Primăria Generală în persoana lui Nicuşor Dan. Alte două nume grele ale politici româneşti se vor confrunta în aceste alegeri – Traian Băsescu, de la PMP, şi Călin Popescu-Tăriceanu, din partea ALDE.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *