Social

Alertă alimentară. Un nou produs a fost retras de pe rafturile Lidl, din cauza unei posibile contaminări. FOTO

Alertă alimentară. Un nou produs a fost retras de pe rafturile Lidl, din cauza unei posibile contaminări. FOTO
Pixabay

O nouă alertă alimentară vine de la ANSVA. Un produs a fost retras de pe rafturile unui conoscut market, motivul fiind o posibilă contaminare care ar putea pune în pericol viața oamenilor.

Alertă alimentară. Un nou produs a fost retras de pe rafturile marketului, din cauza unei posibile contaminări. FOTO

În aceste zile, un sortiment de chifteluţe de cod a fost retras din magazinele Lidl, în urma unei suspiciuni de contaminare cu Listeria Monocytogenes, după cum anunţă Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA). Clienţii nu trebuie să consume acest produs, el poate fi returnat și banii vor fi dați înapoi cumpărătorului.

Reprezentanții ANSVSA ne comunică faptul că producătorul Jeka Fish recheamă preventiv produsul ”Sødergaarden Chifteluţe de cod, în stil scandinav 340g“ (cod de bare 20295271), cu termenele de valabilitate 15.09.2022 şi 25.11.2022, ca urmare a unei suspiciuni de contaminare cu bacteria Listeria Monocytogenes.

Atenție! Clienţii care au cumpărat acest produs cu termenele de valabilitate menţionate sunt rugaţi să nu îl consume.

Produsul poate fi returnat în orice magazin Lidl, contravaloarea lui va fi restituită, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal.

Alte produse vândute de Lidl România, inclusiv alte produse din gama Sødergaarden, nu sunt afectate de această rechemare. Lidl România și producătorul Jeka Fish îşi cer scuze pentru neplăceri, se arată în comunicatul media.

Amintim că la începutul lunii noiembrie, o altă alertă alimentară a fost transmisă în România. Tot reprezentanții ANSVA sunt aceia care au anunțat că s-a găsit spanac contaminat cu hepatita A și baby morcovi cu pesticide peste limită. Metro și Profi au fost obligați să le scoată de pe piață. Despre aceasta a scris și Infoactual un amplu material pe acestă temă.

Potrivit informațiilor oferite de ANSVSA, din 3 noiembrie 2022, este vorba de spanac al cărui furnizor este Krepsis Aavantaj SRL. Specialiștii le recomandă clienților să nu consume acest produs, să-l distrugă sau să-l aducă la magazinul de unde l-au cumpărat, pentru a primii banii înapoi.

Totodată este bine să ținem cont și de următorul aspect: baby morcovii vor trebui returnați până pe data de 21 noiembrie.

La Metro au fost retrași de la comercializare morcovi baby, din cauza depășirii limitei de reziduu pesticid, respectiv Oxamil. Potrivit Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), este vorba despre lotul 4005 / 4102 / 4202 / 4205. De asemenea specialiștii le recomandă celor care au cumpărat acești morcovi să îi arunce sau să îi returneze în magazinele Metro până pe 21 noiembrie.