Actual

Alertă de călătorie pentru românii care vor să meargă în Grecia. MAE a făcut anunțul

Alertă de călătorie pentru românii care vor să meargă în Grecia. MAE a făcut anunțul

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis o nouă alertă de călătorie. Românii care merg în Grecia la acest final de săptămână sunt avertizați cu privire la fenomene meteo extreme.

Vacanțele românilor, stricate de vremea severă

Conform reprezentanților Ministerului de Externe, Serviciul Național de Meteorologie (EMY) din Grecia a emis o prognoză meteo de fenomene extreme. Avertizarea este emisă pentru vineri și sâmbătă, în special în regiunile din centrul, nordul și vestul Republicii Elene.

În cursul zilei de azi, fenomenele meteo severe sunt anunțate în regiunile Macedonia, Epir, Tesalia și nordul insulelor din Marea Ionică. Ulterior, începând de sâmbătă, vor fi afectate zonele din estul și centrul regiunii Macedonia, estul regiunii Tesalia, regiunea Tracia, insulele Sporade și insulele din nordul Mării Ionice, mai este anunțat într-un comunicat de presă al MAE.

Reprezentanții instituției anunță în acest context că toți cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena +302106710035 și Consulatului General al României de la Salonic +302310340088 pentru orice problemă vor avea. Apelurile vor fi redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

Mai mult, conform comunicatului de presă transmis de MAE, românii care călătoresc în această perioadă în Grecia și care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție și numărul de telefon de permanență al misiunii diplomatice a României în Republica Elenă +306978996222. La dispoziție pentru români este pus și numărul Consulatului General al României de la Salonic +306946049076.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://atena.mae.ro, http://salonic.mae.ro, www.meteoalarm.org, www.mae.ro. Toți cetățenii români care călătoresc în străinătate în această perioadă și nu numai au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informații și sfaturi de călătorie utile pentru orice persoană, indiferent de vârstă sau de locul în care se deplasează.