Actual International

Alerta din SUA se menține. Polițiștii nu l-au capturat încă pe trăgător, dar bat din ușă în ușă pentru a afla informații

Alerta din SUA se menține. Polițiștii nu l-au capturat încă pe trăgător, dar bat din ușă în ușă pentru a afla informații
ABC News

Marți, 1 noiembrie 2022, doi ofițeri de poliție din Newark, New Jersey, au fost împușcați de un bărbat înarmat, pe care ofițerii americani îl căutau de mai mult timp. Despre ce este vorba mai exact, în cele ce urmează.

Alerta din SUA se menține. Polițiștii nu l-au capturat încă pe trăgător, dar bat din ușă în ușă pentru a afla informații

Suspectul, care este căutat în legătură cu un schimb de focuri în oraș încă de săptămâna trecută, a împușcat marți la amiază, în jurul orei 14.00, doi ofițeri, cu un un pistol, dar de aproape și nicidecum de la înălțime, cum a relatat media din primele date furnizate de martori la incident.

Primarul din Newark, Ras Baraka, a declarat că ambii ofițeri au fost împușcați de la mică distanță, nu de pe un acoperiș sau de la o fereastră, așa cum s-a raportat anterior, potrivit CBS. Trăgătorul a folosit un pistol, nu o pușcă, așa cum se credea inițial, a declarat Baraka la o conferință de presă organizată aseară.

Iar cel care a împușcat polițiștii a fugit în blocul înalt rezidențial, unde se vede că polițiștii i-au pierdut urma, cel puțin deocamdată.

Polițiștii nu l-au capturat încă pe suspect, dar efectuează vizite din ușă în ușă pentru a găsi  apartamentul în care acesta a fugit, după cum s-a anunțat la întâlnirea cu presa.

Noile informații evidențiază faptul că doi ofițeri de poliție din Newark au fost împușcați marți de la mică distanță de un bărbat înarmat pe care încercau să îl aresteze în fața unei clădiri de apartamente, au anunțat autoritățile. Acest bărbat face parte din grupul de doi clienți mai vechi, pe care polițiști îi căutau deja de o săptămână.

Unul dintre polițiști a fost împușcat în picior, în timp ce celălalt a fost împușcat în umăr și a suferit o rană superficială la gât, a relatat CNN. Ambii au fost duși la spitale din zonă și se așteaptă acum ca oamenii legii să se recupereze.

O înregistrare video de după împușcături, obținută de The Post, arată un ofițer întins la pământ, contorsionat de durere, lângă o baltă de sânge. Doi civili îl verifică pe polițistul rănit, iar alți trei ofițeri se grăbesc spre el, chiar înainte ca trei focuri de armă să se audă în apropiere.

A fost o urmărire ca în filme, dar transpusă în viața reală. Ofițerii și-au scos armele și s-au dispersat pentru a-l căuta pe atacator, care, potrivit autorităților, a fugit înapoi în interiorul clădirii.

Ofițerii răniți răspundeau la un apel la 911, după ce cineva l-a identificat pe suspect după un panou publicitar și a spus că acesta se afla în interiorul unei clădiri din apropiere.

Guvernatorul regiunii, Phil Murphy a confirmat împușcăturile într-un tweet după-amiază. „Sunt conștient și monitorizez îndeaproape o situație în desfășurare în Newark. Sunt în contact cu autoritățile locale, iar statul furnizează resursele solicitate. Vom continua să sprijinim forțele de ordine locale și să ne asigurăm că toți locuitorii sunt în siguranță.”