Actual Lifestyle

Alertă în noaptea de sâmbătă spre duminică, în penitenciarul din Oradea, după ce un deținut a murit. Ce spun oamenii legii

Alertă în noaptea de sâmbătă spre duminică, în penitenciarul din Oradea, după ce un deținut a murit. Ce spun oamenii legii
Bihon

A fost alertă în acest weekend, în penitenciarul din Oradea, unde personalul medical a fost chemat să îi acorde ajutor unui deținut care se simțea rău. În pofida intervenției imediate, se pare că bărbatul a murit o jumătate de oră mai târziu.

ALERTĂ în noaptea de sâmbătă spre duminică, în penitenciarul din Oradea, după ce un deținut a murit. Ce spun oamenii legii

În noaptea de sâmbătă spre duminică, în penitenciarul din Oradea, unde personalul medical a fost chemat să îi acorde ajutor unui deținut care se simțea rău. Cu toate că s-a intervenit de urgență, bărbatul aflat după gratii a murit o jumătate de oră mai târziu. Din primele informații a reieșit faptul că acesta executa o pedeapsă de 25 de ani pentru omor deosebit de grav.

Incidentul a avut loc în seara de sâmbătă, 22 octombrie 2022, în jurul orei 23:35.

Personalul medical al Penitenciarului Oradea a intervenit pentru acordarea primului ajutor, in cazul detinutului B.M, repartizat în regim închis, condamnat la o pedeapsă de 25 de ani, pentru infracțiunea de omor deosebit de grav, care a prezentat o stare de rău”, a relatat comisarul de poliție penitenciară Adina Bîrda, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Oradea, într-un comunicat media.

Prin 112 a fost solicitată și intervenția unui echipaj de ambulanță. Cu toate eforturile personalului medical, decesul deținutului a fost constatat o jumătate de oră mai târziu, puțin după miezul nopții, au mai trasmis oamenii legii.

În conformitate cu prevederile legale, s-a procedat la informarea familiei decedatului, judecătorului de supraveghere, Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor şi Serviciului de Medicină Legală. Cauzele și împrejurarile producerii decesului vor fi stabilite de organele judiciare abilitate”, a precizat comisarul Adina Bîrda.

Primele informații au dezvăluit faptul că deținutul suferea de afecțiuni cardiace de mai mult timp, evidențele medicale fiind o dovadă în acest sens. Totodată, se mai știe și faptul că deținutul B.M. în vârstă de 58 de ani se afla deja de aproape un deceniu după gratii.