International

Alertă în turism! Taxele de cazare explodează în 2024

turiști, taxe cazare sursa foto zf
sursa foto arhiva companiei

Taxele pentru cazare în Grecia vor cunoaște o creștere semnificativă în 2024. Acest lucru va avea un impact major asupra industriei turismului, pilonul economic al țării. Potrivit previziunilor din bugetul pentru anul viitor, taxa impusă hotelurilor, camerelor de închiriat și proprietăților închiriate pe termen scurt va înregistra o creștere de 192%.

Această majorare va extinde măsura cunoscută ca „taxa de reziliență” către proprietățile închiriate prin platforme precum Airbnb și Booking.com. În consecință, suma totală colectată din aceste taxe este estimată să ajungă la 392 de milioane de euro în 2024, comparativ cu 134 de milioane de euro înregistrate în 2023.

Principala sursă a acestei creșteri va fi reprezentată de proprietățile închiriate pe termen scurt, iar taxele vor fi revizuite substanțial. De exemplu, tarifele pentru hotelurile de cinci stele vor crește de la 4 euro pe noapte de cazare la 10 euro. Taxa suplimentară va fi aplicată în lunile martie-octombrie, iar în lunile noiembrie-februarie se va menține la nivelurile actuale pentru categoria specificată, potrivit Economedia.