Actual International

Alertă la Vatican. BMV oprit cu focuri de armă să nu intre în Piața Sfântul Petru, unde se aflau mii de oameni

Alertă la Vatican. BMV oprit cu focuri de armă să nu intre în Piața Sfântul Petru, unde se aflau mii de oameni

Carabineriii au intrat în alertă maximă duminică, 19 iunie a.c., când au văzut cum un BMW a forțat și chiar s-a izbit de barierele aflate la intrarea în Piața Sfântul Petru, de la Vatican. Piața Sfântul Petru este cunoscută ca fiind teritoriu al Statului Vatican. Mulți credincioși se adună aici pentru slujbele în aer liber. Momentul ales a fost unul total nepotrivit deoarece predica papală abia se încheiase și mii de oameni erau, încă, în această locație, la momentul incidentului.

Alertă la Vatican. BMV oprit cu focuri de armă să nu intre în Piața Sfântul Petru, unde se aflau mii de oameni

Ziua în amiaza mare, spre finalul slujbei papale de duminică, un BMW a forțat barierele de la intrarea în Piața Sfântul Petru, de la Vatican.

Șoferul a fost oprit de carabinerii de la Vatican, doar cu focuri de armă trase în roțile automobilului. Mașina se deplasa cu viteză, din spusele martorilor oculari. La volan, din primele cercetări, s-a dovedit a fi un cetățean albanez.

Corriere della Sera a scris că incidentul s-a produs duminică, la scurt timp după predica tradițională a Papei Francisc în Piața Sf. Petru (Piazza San Pietro), unde se aflau câteva mii de oameni. Mașina a rupt barierele și, pentru că se deplasa în continuare spre mulțime, polițiștii au deschis focul asupra mașinii, lovind în roțile acesteia.

Șoferul a fost identificat ca fiind un cetățean albanez în vârstă de 39 de ani. El a ieșit din mașină, a încercat să fugă, dar a fost oprit de polițiștii care l-au imoblizat folosind un pistol cu șocuri electrice. Doi polițiști și suspectul au fost răniți în incident, titrează același taboid italian.

Erjol Nako, acesta fiind numele lui,  are condamnări anterioare pentru leziuni provocate de droguri și rele tratamente în familie. Acesta conducea sub influența drogurilor, scrie reporterul cunoscutului ziar italian.

Natura incidentului este, în continuare, investigată.

Piața Sf. Petru și Vaticanul, în totalitatea lui, beneficiază de o atenție sporită a carabinierilor italieni, care au întărit paza, după ce în mai multe orașe europene au avut loc mai multe atentate, ultimul exemplu în acest sens fiind Berlinul.

Foto: Corriere della Sera